ΧΩΡΙΣ ALEXίπτωτο – Βαγγέλης κατά…Βαγγέλη!

Αν βλέπετε καπνούς μην ανησυχήσετε, μάλλον δεν είναι από κάποια πυρκαγιά αλλά…από τα αποκαΐδια της χθεσινής συνεδρίασης της παράταξης Πόλη και Πολίτες. Οι πληροφορίες λένε ότι η αποχώρηση του Β. Μυτιληνού δεν ήταν καθόλου…ήπια αλλά…ακούστηκαν λόγια βαριά και σοβαρά. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης φέρεται να ζήτησε από τον Β. Μυτιληνό να μη διασπάσει την παράταξη και να μη δημιουργήσει δικό του συνδυασμό και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ του απάντησε ότι η κατάσταση με τον τρόπο που διοικείται ο δήμος δε πάει άλλο. Σύμφωνα με παριστάμενους οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν…κανονικό μπαρούτι. Ο κ. Μυτιληνός φέρεται να είπε στον Δήμαρχο ότι ενώ οι αποφάσεις στο παρελθόν λαμβάνονταν από όλη την παράταξη δημοκρατικά και λογικά, το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Δήμου φέρνει μάλλον σε κάτι από Ερντογάν και Πούτιν αφού αποφασίζει ο Δήμαρχος μόνος του.

Εκτενής αναφορά έγινε από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινή γνώμη και η οποία επικεντρώνεται κυρίως στον ίδιο τον Δήμαρχο. Μάλιστα χθες κάποιοι σύμβουλοι αργά το βράδυ σε τηλεφωνήματα και πηγαδάκια που στήθηκαν έλεγαν ότι ενώ θεωρούσαν πως οι κινήσεις του Β. Μυτιληνού ήταν ίσως εν γνώση του Δημάρχου και θα υπήρχε ίσως μετέπειτα κάποια συνεργασία λόγω απλής αναλογικής, τελικά μετά τη συνεδρίαση αυτή και με τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Μυτιληνό, μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα η εξέλιξη με έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο που παρά την “κατάσταση μπαρούτι”, άσκησε κριτική για πράγματα που συμβαίνουν στην δημοτική αρχή και “δεν αρέσουν”.

Το πολιτικό σκηνικό για τα αυτοδιοικητικά βέβαια τις τελευταίες ημέρες δεν περιορίζεται στην νυν δημοτική αρχή αλλά υπάρχει γενικότερα καπνός στην ατμόσφαιρα. Υπάρχει η πιθανή υποψηφιότητα γνωστού δικηγόρου που συντηρείται στην “επικαιρότητα” κυρίως μέσω παραπολιτικών συζητήσεων σε πηγαδάκια, γίνονται όμως και επαφές με πρόσωπα για σχηματισμό ψηφοδελτίου. Εντατικά προετοιμάζεται και ο Παύλος Μιχαηλίδης επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α που όπως μαθαίνω έχει κάνει το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένες επαφές και έχει δώσει τα χέρια με πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο.

Κατά τα άλλα υπάρχουν και οι παραδοσιακοί “ενδιαφερόμενοι” που λόγω καταστάσεων ή θέσεων που κατέχουν αυτή τη στιγμή…δεν μπορούν να ανακοινώσουν ακόμα τα σχέδια τους, ή πραγματικά δε γνωρίζουν τι θα κάνουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για αυτούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς βλέπουν το χρόνο…να κυλά και να χάνετε. Κάποιοι μάλιστα για να συντηρήσουν το όνομα τους στην επικαιρότητα…. ανοίγουν και ανώνυμα blogs για να κάνουν αυτό που λένε “παιχνίδι”…