Χωρίς Κέντρο Υγείας παραμένει από το 2017 το νησί της Σαμοθράκης

Χωρίς Κέντρο Υγείας παραμένει από το 2017 το νησί της Σαμοθράκης καθώς διεκόπησαν οι εργασίες του νέου Κέντρου Υγείας και αναζητούνται πόροι περίπου μισό εκ ευρώ για να συνεχιστεί το έργο!

«Η κατάσταση βολεύεται σε πολύ λίγα τετραγωνικά του Περιφερειακού Ιατρείου Καμαριώτισσας. με έλλειψη χώρων και αυτή η κατάσταση ταλαιπωρεί πάρα πολύ τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες Είναι μια κατεπείγουσα ανάγκη, είναι μια εκκρεμότητα. Η υγεία πρέπει να αποκατασταθεί και στην υποδομή της και στην στελέχωση της», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας.

«Οι εργασίες έχουν διακοπεί γιατί υπάρχει μια ανάγκη ενός συμπληρωματικού ενδιάμεσου έργου που είναι το έργο της ενίσχυσης της παλιάς τοιχοποιίας και για το οποίο αναζητούμε χρήματα. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, ανοίξαμε διαύλους και με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου αφ΄ ενός να βρούμε τους πόρους περίπου μισό εκ ευρώ που απαιτούνται καθώς και τον τρόπο που θα ανατεθεί ώστε να γίνουν οι ενδιάμεσες εργασίες και να συνεχιστεί το έργο», είπε και τόνισε οτι «πρέπει να δούμε το θέμα με κατεπείγουσες διαδικασίες γιατί από το 2017 είμαστε χωρίς Κ.Υ.».

Πηγή: ertnews.gr