Χωρίς ταχύπλοο η Σαμοθράκη! Κόντρα των δυο εταιρειών με ανακοινώσεις

Καλά κρατεί η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ SAOS FERRIES και CS FERRIES. Η νεότερη εξέλιξη σήμερα ήταν ότι το λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι καθώς ακόμα δεν έχει τελειώσει η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού ISM. Δεδομένης και της παύσης του ZΕΦΥΡΟΣ μέχρι να ελεγχθεί από τους Σουηδούς η μηχανή του, από σήμερα η Σαμοθράκη μένει χωρίς ταχύπλοο!

Η ανακοίνωση της SAOS FERRIES

Η SAOS FERRIES στη λειτουργία της θέτει ως ισχυρή προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων, εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις όπως αυτές απορρέουν από τους Νόμους, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Γνωρίζουμε την ουσιαστική σημασία των πιστοποιητικών που εκδίδονται σύμφωνα με τον Κώδικα ISM, καθώς αυτά εντάσσονται στα πιστοποιητικά ασφαλείας του πλοίου, των οποίων η έλλειψη επισύρει πέραν της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου.
Με αφορμή ερωτήματα πολιτών βεβαιώσαμε στο Λιμεναρχείο την κατοχή των πιστοποιητικών και αιτηθήκαμε την έγγραφη ενημέρωσή μας για την κατοχή και από την CS FERRIES των αντίστοιχων πιστοποιητικών.
Αντί της προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών δεχθήκαμε:
• από τη CS FERRIES απειλές για προσφυγή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
• από του άσπονδους «φίλους» της εταιρείας λοιδορίες και υπαινιγμούς που συνεχίζουν , παρά το θεσμικό τους ρόλο ,να λειτουργούν με το θυμικό παρά με την λογική.
Η σημερινή απαγόρευση απόπλου, από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ,του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι λόγω έλλειψης των πιστοποιητικών στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίου (ISM) είναι ένα ηχηρό ράπισμα:.
1. στους νεοεισερχόμενους στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, που περίμεναν ότι η προνομιακή μεταχείριση που είχαν στο θέμα της κατ΄εξαίρεσης δρομολόγησης θα είχε και συνέχεια με νέα συγκάλυψη σε μια ουσιαστική έλλειψη για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα .
2. στους κατ΄εξακολούθηση αρνητές κάθε ενέργειας της SAOS FERRIES και σε όσους κοντόφθαλμα επενδύουν στη διαίρεση του νησιού υπονομεύοντας ακόμη και το τωρινό επίπεδο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας.
¨Υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο ¨

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Η ανακοίνωση της CS FERRIES

Ο κ. Μανούσης και η «εταιρία» SAOS FERRIES αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των επιβατών , προέβη σε καταγγελία του εαυτού του αλλά και της εταιρίας μας , για την μη κατοχή δήθεν του πιστοποιητικού …. ISM , το οποίο πιστοποιητικό σημειωτέον ,δεν αφορά πιστοποίηση της πρόβλεψης λήψης μέτρων ασφάλειας των επιβατών αλλά τον τρόπο διαχείρισης και λήψεως μέτρων ενδεχόμενης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε τυχόν περίπτωση ατυχήματος .-
Δυστυχώς σήμερα , ενώ οι αρμόδιες αρχές επέτρεψαν την εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων του πλοίου μας πριν από 40 ήμερες, έχοντας ελέγξει την εκ μέρους μας κατοχή όλων των απαραίτητων εγγράφων , μετά την καταγγελία της εν λογω εταιριας και ενώ εμείς έχουμε ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση για την έκδοση του εν λογω πιστοποιητικού και βρισκόμεθα στην διαδικασία εκδόσεως του εντούτοις το Λιμεναρχείο έκρινε ότι είναι απαραίτητη η εκ μέρους μας κατοχή του , οπότε και διέταξε την απαγόρευση απόπλου του πλοίου μας μέχρι την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού και παράλληλα όμως, δεν διέταξε μέχρι στιγμής για τον ίδιο λόγο και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ επικαλούμενο ότι έχει ήδη το εν λογω πλοίο έχει απαγόρευση απόπλου , λογω του ό,τι έχει ……….επικαλεσθεί μηχανική βλάβη από την προηγούμενη ημέρα .
Και όλα αυτά αδιαφορώντας , εάν το νησί με τις καταγγελίες αυτές και την υπηρεσιακή αντίδραση στην νομιμοφάνεια έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και να στερείται το νησί την ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο ….. επιβεβαιώνοντας ο κ. Μανούσης το λαϊκό ρητό ….. να «ψοφήσει» η κατσίκα του γείτονα …..
Τέλος για την ακρίβεια των αναφερόμενων, σας ενημερώνουμε, ότι η εταιρία μας, όπως έχουμε προαναφέρει έχει ως εκ περισσού υποβάλλει αίτηση και έχει δρομολογήσει την διαδικασία εκδόσεως του σχετικού πιστοποιητικού και αναμένεται μόνον η τελική έγκριση τους από τον αρμόδιο επιθεωρητή.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
Γαβριήλ Χατζηγαβριηλ