Χωρίς την παρουσία του Μητροπολίτη, ή έστω του Πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης, έγινε η παράδοση του Αγίου Φωτός από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπουκη σε ιερείς του Αγίου Νικολάου σήμερα το μεσημέρι.
Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ κλήθηκαν για να καλύψουν την παράδοση του Αγίου Φωτός “από τον Δήμαρχο στον Μητροπολίτη”, όπως ειπώθηκε σε τηλεφώνημα προς τους δημοσιογράφους από το γραφείο του κ. Ζαμπουκη, ο Σεβασμιότατος δεν παρέστη. Αναπόφευκτα, προκύπτουν κάποια ερωτηματικά : Υπήρξε κάποια προσυνεννοηση μεταξύ Δημάρχου και Μητροπολίτη; Αν ναι, τι μεσολάβησε και τελικώς ο κ. Άνθιμος απείχε; Αν όχι, πώς πήρε την πρωτοβουλία να παραδώσει το Άγιο Φως ο κ. Ζαμπουκης, δίχως να μιλήσει προσωπικά για το θέμα με τον Μητροπολιτη, ως όφειλε, κατά την άποψή μας;
Πάντως, αυτό που ψιθυρίζεται έντονα είναι ότι είναι πολύ πιθανό η απουσία του Μητροπολίτη να οφείλεται στην ενόχλησή του, τόσο για τον ατυχή τρόπο που οργανώθηκε αυτή η πρωτοβουλία από τον Δήμο, όσο και για το ασυνήθιστο του να αναλαμβάνει ένας Δήμαρχος τη μεταφορά του Αγίου Φωτός και μάλιστα εν είδει “σόου”.

Διαβάστε ακόμη  Υπαναχώρηση Ζαμπούκη για το κλείσιμο της παραλιακής οδού τις Κυριακές