Χρ. Δερμεντζόπουλος: «Δίκαιο το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων για καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού» 

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Άρη Χρυσόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας καθώς και οι ενέργειες που πραγματοποιούνται ώστε να οριστεί η 6η Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής ανέφερε:

«Θέλω να συγχαρώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και τον Πρόεδρο της, κύριο Άρη Χρυσόπουλο, για όλες τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες τους τα τελευταία χρόνια. Koρυφαίο παράδειγμα αποτελεί η ένταξη της Θρακιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς».

Σχετικά με το αίτημα τους, να οριστεί η 6η Απριλίου ως επίσημη ημέρα μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού, ο κος Δερμεντζόπουλος δήλωσε:

Διαβάστε ακόμη  Γιώργος Κουμουτσάκος: Αδιανόητη δήλωση - «Ως κοινωνία μας αρέσει να δουλεύουμε μέχρι τα 67»

«Για τους Θρακιώτες αυτή η μέρα είναι συνυφασμένη με μια ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού προς τα θύματα του μεγάλου ξεριζωμού του 1914, με τη μεγάλη και αναγκαστική μετακίνηση των πληθυσμών προς τις ελεύθερες περιοχές της Ελλάδας, την εγκατάλειψη των πατρογονικών εστιών καθώς και την εξόντωση χιλιάδων Θρακιωτών.

Στηρίζω εδώ και καιρό, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, το δίκαιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και κυρίως υποστηρίζοντας τον αγώνα τους για τη διάσωση της ιστορίας και των παραδόσεων της Θράκης μας.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να θυμόμαστε τους αγώνες των Θρακιωτών και να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη όλων γιατί όσο η μνήμη είναι ζωντανή, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες».