Χρ.Δούκας: «Πυροβολισμοί στον αέρα» για δωρεάν πάρκινγκ στο λιμάνι

Για σπασμωδικές, βιαστικές κινήσεις που συνιστούν «πυροβολισμούς στον αέρα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση-αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για δωρεάν παραχώρηση της έκτασης δίπλα από το υπό μίσθωση πάρκινγκ, που δεν χρησιμοποιείται σήμερα, προκειμένου να σταθμεύουν κάτοικοι και επισκέπτες, συμβάλλοντας έτσι στη μερική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Όπως είναι γνωστό, μετά από εισήγηση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τον ΟΛΑ να προβεί σε αυτή την παραχώρηση, για τα επόμενα 2-3 χρόνια, όπως υπολογίστηκε, μέχρι να προχωρήσει δηλαδή το θέμα του master plan του Οργανισμού, ώστε στην πορεία ο Δήμος να διεκδικήσει και την κυριότητα της έκτασης, εφόσον δεν θα αξιοποιηθεί για λιμενικούς σκοπούς.

Μιλώντας στον Δέλτα FM και την εκπομπή «Οι Απέναντι», ο κ. Δούκας σημείωσε μεταξύ άλλων: «… καλό είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες διαδικασίες. Ιδιαίτερα, αυτοί που θεσμικά γνωρίζουν τη διαδικασία και ξέρουν με ποιο τρόπο μπορεί η πόλη να αποκτήσει χώρους και δραστηριότητες που θα ευνοήσουν και την πόλη και την κοινωνία. Εκτιμώ ότι αυτές οι βιαστικές κινήσεις είναι εξαιτίας άλλων ζητημάτων που δεν αφορούν την ουσία του πράγματος, ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα ενός προεκλογικού, αυτοδιοικητικού κλίματος. Εμείς, με ηρεμία, έτσι κι αλλιώς, θα ανοίξουμε τη διαδικασία αυτή, με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι καθ’ όλα νόμιμη, καθαρή και γνωστή σε όλους τους δημότες της περιοχής, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά τα σπασμωδικά δεν οδηγούν πουθενά, είναι πυροβολισμοί στον αέρα».

Ο κ. Δούκας εκτίμησε ότι οι διαδικασίες αυτές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το διαγωνισμό για τις υποπαραχωρήσεις (σε περίπου 1 μήνα) και θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και όπως είπε «θα δούμε συλλογικά τις προτάσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε στη δυτική χερσαία ζώνη, ένα χώρο όπου δραστηριότητες, όπως ο ναυταθλητισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, τα μικρά και μεσαία σκάφη αναψυχής, τα ιστιοφόρα, η ψυχαγωγία, ώστε να ενταχθούν και να χωροθετήσουν τη χερσαία ζώνη κι αυτό να το περιγράψουμε και να το αποτυπώσουμε στο μάστερ πλάν. Αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει ο,τιδήποτε. Χωρίς το μάστερ πλαν ο καθένας απλώς κάνει πυροβολισμούς στον αέρα και αυτό το ξέρουν όλοι και δεν θέλω να μπω σε καμία πολεμική, δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά θα πρέπει να βάζουμε τα πράγματα με ώριμο και σοβαρό τρόπο…. Θα έχουμε ειδικούς μελετητές που θα αποτυπώσουν τις χρήσεις που θέλει η πόλη και που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές υπηρεσίες, ώστε στη συνέχεια να αποδοθούν, όχι στο Δήμο, όπως είπε, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ανήκουν. Εκεί, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητήσει την απόδοση του κάθε χώρου σε αυτόν, για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένο σχέδιο… Αυτή η άποψη που προτάθηκε στο ΔΣ και ενδεχομένως δεν ήταν καλά οργανωμένη και μελετημένη, τι σχέση έχει με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί ένα συντεταγμένο κράτος,; Ο κόσμος βλέπει και βγάζει τα συμπεράσματά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας