Χρ. Λαλούσης για Έβρο: Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Με αφορμή την κινητικότητα και τα τελευταία περιστατικά στον Έβρο με μετανάστες ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως το μεταναστευτικό δεν εργαλειοποιείται από την Τουρκία σε αντίθεση τον προκάτοχο του Τ. Θεοδωρικάκο και τη κυβέρνηση της ΝΔ

«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό», δήλωσε, κατά την επίσκεψή του, το πρωί, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. Αναφέρθηκε παράλληλα ότι αίσθημα ασφάλειας του πολίτη αποτελεί «προτεραιότητα» και υπηρετείται «με σχέδιο και αίσθημα ευθύνης».

Ο υπηρεσιακός υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν το μεταναστευτικό εργαλειοποιείται από την Τουρκία, απάντηση πως: «Όχι, δεν νομίζω ότι εργαλειοποιείται, ίσως κινήματα, διακινητές να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, δεν νομίζω ότι εργαλειοποιείται από την Τουρκία».

Σημείωσε επίσης πως τα στοιχεία του μεταναστευτικού είναι τα ίδια με πέρυσι, διευκρινίζοντας πως οι κλιματολογικές συνθήκες και η μείωση της στάθμης του ποταμού Έβρου, λόγω της εποχής, πιθανόν να ευνοεί τις ροές. Σημείωσε, πάντως, ότι το φαινόμενο «αντιμετωπίζεται» και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Θράκη, απάντησε ότι γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς ως αξιωματικός του ελληνικού στρατού υπηρέτησε εκεί πολλά χρόνια, ενώ εξήγησε πως θα έχει επαφές με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και με υπηρεσιακούς παράγοντες της αστυνομίας για διάφορα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη, αλλά και το μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ΜΜΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

«Η ελληνική αστυνομία σε αρμονική συνεργασία με τον ελληνικό στρατό είναι σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε σεβόμενη το εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, να αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας», είπε ο κ. Λαλούσης και πρόσθεσε: «Η φύλαξη των συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας».

Παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό της αστυνομίας, αλλά και του ελληνικού στρατού, που όπως είπε διαχρονικά συνεισφέρει στη φύλαξη των συνόρων και τόνισε ότι με κοινή προσπάθεια και συνεργασία επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την αποστολή τους, σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της αποτροπής της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: left.gr