Χριστόδουλος Τοψίδης: «Περίπου 150 επιχειρήσεις στη 19η Διεθνή Έκθεση Αlexpo2023»

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, θα χτυπήσει «η καρδιά της επιχειρηματικότητας», από τις 12 έως και τις 16 Μαίου με την 19η Διεθνή εμπορική έκθεση Alexpo 2023 να διοργανώνεται ξανά, έπειτα από μία αναβολή το έτος 2020 εξαιτίας του COVID-19 και των κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και με μία παράταση το έτος 2022.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο επιμελητήριο Έβρου, υπερτονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί από σχεδόν 100 επιχειρήσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση. Σημειώνεται δε ότι τα Επιμελητήρια Τουρκίας, Ρουμανίας και  Βουλγαρίας, έχουν επιδείξει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Ο κ. Τοψίδης, αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης Alexpo 2023, η οποία χρονικά συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, τόνισε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: «πρώτον για να συμπέσει με την  απελευθέρωση της πόλης (14η Μάιου) και δεύτερο να συμβάλλουμε στις επιταγές της ΕΕ και της πολιτείας να έχουμε λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Στην φετινή έκθεση  δίνεται μεγάλη  βαρύτητα στην γαστρονομία, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις  είναι οι μουσικές βραδιές, το πλανητάριο για παιδιά και η έκθεση αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

Η έκθεση Alexpo 2023, τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και για πρώτη φορά της ΔΕΘ – Helexpo.

Ενώ παράλληλα η διοργάνωση της υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Οι επιχειρήσεις που αναμένεται να συμμετάσχουν στην έκθεση Alexpo 2023, δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς:

  • Επιχειρήσεις Τεχνολογίας & Πληροφορικής
  • Ενέργειας
  • Τροφίμων και Ποτών
  • Υπηρεσίες Προβολής & Διαφήμισης
  • Υπηρεσίες Υγείας & Αισθητικής
  • Αγροτικών Ειδών & Ειδών Κατοικίας

Σε 15 ημέρες παρουσιάζεται το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης με τα εγκαίνια της να έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 18:00 – 23:00 και την Κυριακή  από τις 11:00 – 23:00, πλην της Κυριακής, που συμπίπτει με τον εορτασμό της 14ης του Μάη, που η έκθεση θα λειτουργήσει από την 13:00 ώρα έως και τις 23:00.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της έκθεσης μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες…