Χρήστος Τζανερρίκος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του έταζε «αξιοποίηση» αν απέκλειε το μόρφωμα Κασιδιάρη

Φωτογραφία Άρθρου: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας του υποσχόταν «μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές» κατήγγειλε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου

Νέα διάσταση στις εκτός θεσμικού πλαισίου προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη σε σχέση με τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη από τις επόμενες εκλογές, δίνει η αποκάλυψη-καταγγελία του ανώτατου δικαστικού Χρήστου Τζανερρίκου ότι κυβερνητικός παράγοντας προσπάθησε να τον δελεάσει με «αξιοποίηση» μετά τις εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και το μόρφωμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα.

Με δηλώσεις του που δημοσιεύει το iEidiseis καταγγέλλει πλέον προσπάθεια επηρεασμού του από την κυβέρνηση με ανταλλάγματα και συγκεκριμένα με διορισμό σε ανεξάρτητη Αρχή.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», είπε ο κ. Τζανερρίκος.

Διαβάστε ακόμη  Το απόλυτο θετικό αποτέλεσμα στο κύπελλο taekwondo Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αναφερόμενος στην παρέμβαση που έγινε από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, τόνισε ότι «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό».

«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», κατέληξε.

Πηγή: avgi.gr