Για άλλη μία φορά βρέθηκε στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος, τόσο λόγω των όσων έγιναν ή δεν έγιναν στην περιοχή του Μελισσοκομείου, όσο και λόγω της χθεσινής απόφασης αποστολής 400 αστυνομικών στο νομό, έσπευσε στις δηλώσεις του να επισημάνει πως η επίσκεψή του δεν οφείλεται σε κάτι έκτακτο.

Αφού επισκέφθηκε τα σύνορα και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, συμμετείχε σε σύσκεψη τεχνικής φύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με τους μηχανικούς της περιφέρειας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία στην εκτέλεση του έργου επέκτασης του φράχτη, που υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, «εδώ χτυπά η καρδιά της πατρίδας μας, εδώ φυλάσσονται τα σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και πρέπει να αποφεύγουμε τον εφησυχασμό. Με την εντολή και ταυτόχρονα τον συντονισμό του Πρωθυπουργού, υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, με απόλυτη ψυχραιμία. Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί υπηρετούμε ένα σχέδιο. Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτα που να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς κι αυτό είναι η ασφάλειά μας, και για τον λόγο αυτό, ήδη επαναφέρουμε τους αστυνομικούς που ήταν και πριν στον Έβρο, κάτι που διεκόπη λόγω πανδημίας… Να είστε βέβαιοι ότι οι φύλακες είναι εδώ, η frontex είναι εδώ, η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής, όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής».