Δασαρχείο Σουφλίου: Μόνο 4 δασοφύλακες για ευθύνη περιοχής 200 χιλ. στρεμμάτων.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιούνη επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε. Έβρου το Κ.Κ.Ε. στο Δασαρχείο Σουφλίου ως συνέχεια των συναντήσεων με εργαζόμενους σε όλες τις δασικές υπηρεσίες του νομού. Από τις συζητήσεις προέκυψαν τα ίδια προβλήματα με τα υπόλοιπα Δασαρχεία της περιοχής, δηλαδή η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση αυτών των πολύ σημαντικών κρατικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, εΕπιβεβαιώθηκε ότι τα μεγάλα προβλήματα και οι αιτίες είναι η σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών σχετικά με την οργάνωση της δασοπροστασίας, η συρρίκνωση των υποδομών η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Διαπιστώθηκε ότι ένα τέτοιο Δασαρχείο υπεύθυνο μιας έκτασης 800.000 στρεμμάτων έχει μόνο 4 δασοφύλακες, δηλαδή με ευθύνη περιοχής 200.000 στρεμμάτων ο καθένας τους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Δασολόγος, καθώς επίσης ότι ο τελευταίος διοικητικός υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε πριν 2 χρονιά με αποτέλεσμα τα αντίστοιχα χρέη να εκτελούνται από τους υπόλοιπους λιγοστούς υπαλλήλους διαφορετικών καθηκόντων.

Και όλα αυτά σε ένα Δασαρχείο που έχει στον χώρο ευθύνης του το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, μια προστατευόμενη δασική περιοχή 428 τετραγωνικών χιλιόμετρων, μέρος του οποίου είναι αυστηρά προστατευόμενο και μοναδικής περιβαλλοντικής άξιας, από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα σημειωθούν λασποβροχές

«Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει με αυτήν την πολίτικη της απαξίωσης των δασικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που έδωσε ήδη 30.000.000 σε οπλικά συστήματα για να συνδράμουν τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις, πυλώνες του στρατού του Ζελένσκι στην υλοποίηση της πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη διαπάλη τους με τη Ρωσία.

Οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες, ο λαός της περιοχής, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Από τη μια δισεκατομμύρια ευρώ σε αγωγούς, πλωτούς σταθμούς, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ και από την άλλη πανάκριβο ρεύμα και καύσιμα, κανένα έργο υποδομής για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος» σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr