Για έκτη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά εντός του Εθνικού δρυμού δάσους Δαδιάς. Η φωτιά συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, διαταράσσει ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά οικοσυστήματα, καθώς περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους, έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες. Ωστόσο η εικόνα του εκτεταμένου μετώπου, είναι αρκετά βελτιωμένη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, παραμένουν σε πλήρη επαγρύπνηση.

Η νοτιοδυτική πλευρά προς την Λευκίμη, φαίνεται ότι ανησυχεί ιδιαίτερα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η ανησυχία των πυροσβεστών έγκειται στην ενδεχόμενη αλλαγή της φοράς του ανέμου. Γίνονται πολύ μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες, μολονότι οι δυσκολίες που συναντούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι πολλές. Η μορφολογία του εδάφους, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης καθώς η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη.

Διαβάστε ακόμη  Σαμοθράκη: Τραυματισμός γυναίκας στο φαράγγι του Ξηροποτάμου

Προσπάθειες διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

Οι υλοτόμοι, χαράζουν καθημερινά καινούργιες αντιπυρικές ζώνες και αυτή την στιγμή γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να διανοιχτούν νέες αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα πάντα με τις Δασικές Υπηρεσίες οι περιοχές που είναι σημαντικές για την πανίδα (Α1 ζώνη) δεν έχουν επηρεαστεί. Ενώ στην (Α2 ζώνη) το 30% βρίσκεται εντός της καείσας περιοχής.

Ισχυρές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης και σήμερα στην Δαδιά

Στη Δαδιά επιχειρούν και σήμερα από το πρωί ισχυρές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 2 Τράκτορες, ένα Μι8, 2 Erickson, 2 PZL και ένα Chinook, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα μέσων αεροπυρόσβεσης.