Δεδουλευμένα περίπου 100.000 ευρώ διεκδικούν πρώην εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης,  οι οποίοι όπως υποστήριξαν εργάστηκαν κατά διαστήματα χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις και χωρίς ασφάλιση. Αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε το πρωί τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Το σύνολο αυτών απασχολήθηκε στις υπηρεσίες καθαριότητας, κυρίως για τη αποκομιδή απορριμμάτων και η περίοδος εργασίας διαρκούσε λίγους μήνες κάθε φορά, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι εργαζόμενοι.

Ερωτηθείς γιατί δέχθηκαν να εργάζονται χωρίς συμβάσεις και ασφάλεια η απάντηση τους ήταν ότι το έκαναν λόγω ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ζαμπούκη, οι εργαζόμενοι αυτοί δε φαίνονταν πουθενά, ενώ πληρώνονταν εκ των υστέρων για τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε ακόμη  Την αποστρατικοποίηση της… Αλεξανδρούπολης ζητάει ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Είναι μία τακτική που εφαρμόζεται χρόνια δήλωσε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος υποστήριξε πως έχει καταγγελθεί και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πάντως σύμφωνα με τον Γιάννη Ζαμπούκη, εφόσον επαληθευτούν τα όσα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, δήμος και πρώην εργαζόμενοι θα συνεργαστούν σε σχετική αγωγή που θα καταθέσουν οι δεύτεροι.

έξω από το γραφείο του δημάρχου πριν την προγραμματισμένη συνάντηση για το ζήτημα που προέκυψε