Δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid-19 σε διάφορες περιοχές της ΠΕ Έβρου από Τρίτη 20.4 έως Παρασκευή 23.4-2021

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 

στον γενικό πληθυσμό σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου. 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Περιφερειακή Ενότητα  Έβρου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους τοπικούς φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, σε διάφορες περιοχές.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ όπως παρακάτω:

• Αλεξανδρούπολη: την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:30 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

• Ορεστιάδα: την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας 

• Αλεξανδρούπολη:  την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 15:00 στο χώρο του Σταθμoύ Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Αλεξανδρούπολης  

• Σουφλί: την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ώρες 9:00 έως 15:00 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.