Δεν έχουν σταματημό οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες, με παράνομα κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ. Οι θρασύτατοι δράστες το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εξαπατώντας πολίτες «το γάντι» οι οποίοι στην παραμικρή τους απροσεξία, μετατρέπονται σε θύματα για τους θρασύτατους εξαπατητές.

Άλλη μία περίπτωση απάτης σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον δράστη αυτή τη φορά, να αποσπά τους κωδικούς εφαρμογής internet banking του θύματος και να μεταφέρει 20.000 ευρώ από τον λογαριασμό του μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε λογαριασμό τρίτου.

Συγκεκριμένα ο δράστης τηλεφώνησε σε γυναίκα, γνωστή επιχειρηματία της πόλης της Αλεξανδρούπολης και παριστάνοντας τον φαρμακοποιό της, ανέφερε ότι ήθελε να προβεί στην αγορά μιας δωροεπιταγής για την ανηψιά του.

Διαβάστε ακόμη  Εβρος: Μάνα βάζει το πτώμα της 5χρονης κόρης της στο ποτάμι, για να επιβραδύνει τη σήψη

Στη συνέχεια ζήτησε από την ανυποψίαστη γυναίκα τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα και της ζήτησε να συνδεθεί σε συγκεκριμένο σύνδεσμο, που οπτικά προσομοίαζε με το γραφικό περιβάλλον γνωστής τραπεζικής εφαρμογής, στην οποία η γνωστή επιχειρηματίας διατηρεί λογαριασμό.

Στην συνέχεια με περίτεχνο τρόπο, απέκτησε παρανόμως πρόσβαση στο κινητό της παθούσας, μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με αποτέλεσμα ο δράστης να πραγματοποιήσει μεταφορά χρηματικού ύψους 20.000 ευρώ από τον λογαριασμό της ανυποψίαστης γυναίκας σε λογαριασμό τρίτου, μέσω τραπεζικού εμβάσματος.