Δεν αλλάζει τίποτα στους πεζόδρομους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει η δημοτική αρχή να ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή είχε φέρει στις 15/1 θέμα τροποποίησης στη λειτουργία των πεζόδρομων, με την οποία ορίζονταν πως θα επιτρέπεται κατά περίπτωση η διέλευση οχημάτων. Η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει, τονίζοντας πως με την κίνηση αυτή, η δημοτική αρχή στοχεύει στο να ανοίξει και πάλι την Κύπρου για τα αυτοκίνητα, ενώ τίθενται σε κίνδυνο και οι υπόλοιποι πεζόδρομοι.  Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε σημειώσει ότι αυτό είναι απλώς το πρώτο βήμα για να εξεταστεί σε δεύτερη φάση τι θα γίνει με την Κύπρου, κάτι που θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο όταν έρθει η ώρα.

Ως γνωστόν, το θέμα ήταν σε εκκρεμότητα, όλο αυτό το διάστημα, μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία, η οποία είχε λήξει δίχως να υπάρχει σαφές συμπέρασμα για την έκβαση του θέματος.  Όπως είχε επισημανθεί και από τη δημοτική αρχή, το θέμα θα διερευνούσε  η νομική υπηρεσία του Δήμου, μετά και από την  ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής τη μείζονος αντιπολίτευσης Β. Λαμπάκης, καθώς στην ψηφοφορία εκείνη ψήφισε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, δίχως να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας για το θέμα.

Διαβάστε ακόμη  Πάνω από 3.000 μαθητές του Έβρου φοιτούν στα ψηφιακά θρανία

Τελικώς, τα πρακτικά της απόφασης δημοσιεύτηκαν 1,5  μήνα μετά στη Διαύγεια και η κατάληξη της υπόθεσης περιγράφεται ως εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Δεν  εγκρίνει  τον  νέο    κανονισμό    λειτουργίας  πεζόδρομων  του  Δήμου Αλεξ/πολης  ως  προς  την  προσθήκη  της  παραγράφου  β6  του  αρθρ.3,  διότι  η συγκεκριμένη  απόφαση  είναι  κανονιστική  και  απαιτούνταν  για  τη  λήψη  της,  21 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το άρθρο 79 του ΚΔΚ και δεδομένου ότι συμμετείχε στην  ψηφοφορία  ο  Πρόεδρος  της  Κοινότητας  Αλεξανδρούπολης,  κ.  Ναϊτίδης Ιωάννης,   απαιτούνταν   22   θετικές   ψήφοι,   σύμφωνα   με   την   εγκύκλιο 8/1674/21.02.2018»