Δεν έβαλαν τελικά οι μετανάστες τις φωτιές

Ανακοινώθηκε από τις αρμόδιος αρχές ο … υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης την 30 Σεπτεμβρίου 2020. Ο οποίος τελικά ήταν ….ημεδαπός που κατηγορείται ότι προκάλεσε την φωτιά από αμέλεια.

Όπως έγινε γνωστό από τα πιο επίσημη χείλη, σχηματίστηκε δικογραφία από μεικτό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους  της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης  και Αξιωματικό  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος ημεδαπού για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση.
Για την σχηματισθείσα δικογραφία ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Γεγονός η 1η Υπαίθρια Δανειστική Βιβλιοθήκη στην Αλεξανδρούπολη

Θυμίζουμε ότι όπως έγινε γνωστό, μετά από τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα, οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή Αισύμης – Λουτρών – Νίψας – Μελίας άφησε περίπου 10.000 καμένα στρέμματα γης.

Και τελικά … όπως αποδεικνύεται στην πράξη, διαψεύσθηκαν παταγωδώς όσοι έσπευδαν με φημολογίες και σενάρια να καταλογίσουν ευθύνες και να ενοχοποιήσουν τα γνωστά εύκολα θύματα.

Για δεύτερη φορά μετά την Αισύμη κ εν αναμονή κ πορίσματος για Λευκίμμη που το WWF  «δείχνει» τον στρατό για εκπαιδευτικές βολές.

Ας είμαστε λοιπόν μετρημένοι στα λόγια μας και ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις

πηγή

Γνώμη