Δεν ψήφισε την ανακοίνωση Δήμου-Διανομαρχιακής κατά του χρυσού δημοτικός σύμβουλος της «ΑΝΑΣΑ»

Κατά του ψηφίσματος της δημοτικής αρχής και της διανομαρχιακής επιτροπής κατά των χρυσωρυχείων τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Νίκος Ρηγόπουλος. Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Eldorado Gold, ζητώντας τη θετική ψήφο και την στήριξη του σώματος στον πολυετή αγώνα κατά της επένδυσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ρηγόπουλος καταψήφισε το ψήφισμα, λέγοντας ότι «είναι άσχημο για έναν τόπο, να είναι πάνω από πλουτοπαραγωγικές πηγές και να αφήνει να φεύγουν τα παιδιά του στο εξωτερικό». Αναφέρθηκε στα αντισταθμιστικά οφέλη που εχει υποσχεθεί η εταιρεία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση, όπως είπε, με την επένδυση του LNG και του ΤΑΡ που ενώ ο δήμος είναι υπέρ, ακόμη δεν έχει αποκομίσει κάποια συγκεκριμένα οφέλη.

Διαβάστε ακόμη  Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης σχολίασε μετά την παραπάνω τοποθέτηση ότι ο κ. Ρηγόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να έχει όποια άποψη θέλει, για την οποία΄, όπως είπε, θα κριθεί από την κοινωνία. Αναφορικά με τα αντισταθμιστικά του ΤΑΡ είπε ότι σε διάστημα περίπου 9 μηνών από σήμερα θα αποδοθούν στο δήμο, ενώ για τα αντισταθμιστικά του LNG σημείωσε πως μόλις συσταθεί η κοινοπραξία, τότε «θα χτυπήσουμε την πόρτα και θα ζητήσουμε όσα δικαιούμαστε, αφού πρώτα το συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο».
Το ψήφισμα καταψήφισε ο κ. Ρηγόπουλος, ενώ απών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανίδης.