Δεν θα λειτουργήσει από φέτος η σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο!

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο Διδυμότειχο, αφού είχε σειρά συναντήσεων νωρίτερα, με τον Πρύτανη κ. Πολυχρονίδη στην Κομοτηνή και αργότερα με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου, ανακοίνωσε πως δεν θα πρόκειται μα λειτουργήσει φέτος η σχολή ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. 

Η Έλλειψη ουσιαστικής συνεννόησης μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τον Δήμο Διδυμοτείχου για το ζήτημα της στέγασης της σχολής και οι πολλές επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση για αναβολή της λειτουργίας της νέας σχολής στο Διδυμότειχο. Με καλή διάθεση και καλή συνεργασία θα προσπαθήσουμε όλοι να βαρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για του χρόνου, τόνισε ο υφυπουργός. 

“Αναβολή, αναστολή, όπως θέλετε πείτε το”, είπε βαθιά απογοητευμένος ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη και την προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα.

Στο Διδυμότειχο θα λειτουργήσει κανονικά για άλλη μια χρονιά η Νοσηλευτική σχολή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δέσμευση για το μέλλον της. Αν και όπως υποστηρίζεται από τον αντιπρύτανη του ΔΠΘ, και η σχολή ψυχολογίας αλλά και η Νοσηλευτική πιθανότατα η πρώτη να δημιουργηθεί τελικά στην Αλεξανδρούπολη και η δεύτερη να μεταφερθεί εκεί, αφού εκεί υπάγονται και υπάρχουν έτοιμες οι υποδομές.