«Δεν τους χάρισε ούτε μια ματιά»

Έντονη και σε σκληρό ύφος ήταν η αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο. Μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή επιτροπή κατηγορώντας τον κύριο Μητσοτάκη για υποκρισία , καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ενδιαφέρον που δείχνει στην περιοχή είναι προσχηματικό , ήρθε και η ανάρτηση του αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής στον Έβρο Μενέλαου Μαλτέζου που έκανε λόγο δυσανάλογη της κρισιμότητας αντιμετώπιση των ανθρώπων του Τυχερού από τον πρωθυπουργό όταν αυτοί τον πλησίασαν για το φλέγον ζήτημα της κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας. Ο κύριος Μαλτέζος που ως γνωστόν διατηρεί στενές σχέσεις με το επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να κλιμακώνει την κριτική που ασκεί το κόμμα στην επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο.

όλη η ανάρτηση εδώ

Δεν τους χάρισε ούτε μία ματιά

Μια αντιμετώπιση δυσανάλογη της κρισιμότητας του προβλήματος και του προσήκοντος σεβασμού που αξίζει στους Εβρίτες, επιφύλασσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Φέρες, όπου κάτοικοι του Τυχερού, με έκδηλη αγωνία, αλλά και απόλυτη ευγένεια, διεκδίκησαν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κυρίου Μητσοτάκη για το μείζον θέμα της κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα.

Η συνάντηση που διεκδικούσαν και δικαιούνταν κάτοικοι και φορείς του Τυχερού (στέλνοντας μάλιστα και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, η οποία έμεινε αναπάντητη) κράτησε με το ζόρι ένα λεπτό, με τον Πρωθυπουργό να αποφεύγει ακόμη και την οπτική επαφή με τον συνομιλητή του!

Η προκλητικά απαξιωτική διάθεση του κυρίου Μητσοτάκη και οι έωλες διαβεβαιώσεις του Κ. Παναγιωτόπουλου, απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους, η υποβάθμιση του προβλήματος και οι γενικόλογες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις του, αποτελούν ύβρη για τους Εβρίτες, τους “Ακρίτες των συνόρων Ελλάδας και Ευρώπης” , που – κατά τα άλλα – “κρατούν ψηλά το φρόνημα όλων των Ελλήνων”, όπως είπε σήμερα και όπως αρέσκεται να λέει κάθε φορά που αναφέρεται στα γεγονότα του Μαρτίου. Ο κύριος Μητσοτάκης είτε δεν γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει με το στρατόπεδο του Προβατώνα, με απόφαση της κυβέρνησής του, είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητά του και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της Ταξιαρχίας, τόσο για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο (θα ενταθεί το δημογραφικό πρόβλημα, θα χαθούν θέσεις απασχόλησης κ.ο.κ.)

Διαβάστε ακόμη  Πολιτική δραστηριότητα ΚΟ ΑΜΘ του ΚΚΕ

Τα γεγονότα εκείνα, που θα έπρεπε να του είχαν διδάξει πως οι κάτοικοι του Έβρου δεν είναι ούτε ιθαγενείς, ούτε λωτοφάγοι, αλλά ούτε και πατριώτες αλά καρτ, για να κάνουν πως δεν βλέπουν το εγκληματικό λάθος που θα συντελεστεί στον τόπο μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τουλάχιστον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Πρωθυπουργό ότι ήταν ειλικρινής, όταν, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους του Έβρου, είπε πως “η επέκταση του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για την περιοχή”.

Δείτε το επίμαχο βίντεο μετά το 3.30 από το ρεπορτάζ της Δελτα τηλεόραση