Δεν ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί λόγω Covid στο ΠΓΝΑ για ολη την περιφέρεια, στο 95 % ανεμβολίαστοι

Το 4ο κύμα της πανδημίας  χαρακτηρίστηκε ως το πιο βαρύ από τον διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφο.

Σ ένα μικρό απολογισμό που έκανε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια κάποια ύφεση του φαινομένου χωρίς να γνωρίζουμε πόσο αυτό θα κρατήσει.

Οι ασθενείς στις απλές κλίνες Covid είναι σήμερα στους 50 ενώ στη ΜΕΘ στους 10, συγκριτικά καλύτερα από τους 14-15 που έπαιζαν  το τελευταίο  χρονικό διάστημα.

Σημαντικό ρόλο στο κύμα αυτό σύμφωνα με τον κ. Ρούφο έπαιξαν τα μικρά Νοσοκομεία τα οποία αντιμετώπιζαν τα πιο ήπια περιστατικά ανακουφίζοντας σε αριθμό κλινών το ΠΓΝΑ.

Ευχάριστη νότα αποτέλεσε η αποδιασωλήνωση δυο νέων ανθρώπων χθες από την ΜΕΘ, ενώ  σε γενικές γραμμές το 4ο κύμα έπληξε μικρότερες ηλικίες σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβριο αφού το  target group έπαιζε από την ηλικία των 60 μέχρι 70.

Αξιοσημείωτο δε,  είναι το ποσοστό των ανεμβολιαστων στις μέχρι σήμερα νοσηλείες το οποίo άγγιξε το 93 με 95%.

Αναλύοντας κανείς  τα περιστατικά των εισαγωγών, διαπίστωνε ότι ένα μεγάλο ποσοστό νοσησάντων ερχόταν πολύ αργά περί την 10η ,  12η  μέρα στο γιατρό η στο Νοσοκομείο, οπότε η δυσάρεστη εξέλιξη , ήταν αναμενόμενη.

Διαβάστε ακόμη  Έντονη ανησυχία για νέα αιολικά πάρκα στο δασικό σύμπλεγμα του δήμου Ορεστιάδας

Στο διάστημα λειτουργίας του Νοσοκομείου ως κέντρου αναφοράς για όλη την Περιφέρεια  ο κ. Ρούφος ανακοίνωσε  λιγότερο από 500 νεκρούς    υποσχόμενος σύντομα να δημοσιοποιήσει τα ακριβή  στοιχεία από την μέχρι σήμερα πορεία του Νοσοκομείου  στο θέμα αυτό.

Παιδικό εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΓΝΑ

Εντωμεταξύ σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης  ξεκίνησε η λειτουργία εμβολιαστικής γραμμής για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 χρόνων.

Σύμφωνα με  τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο  διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος,  το κέντρο θα λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, πρωί και απόγευμα  με δυνατότητα να αυξηθούν οι γραμμές αν και εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Καταλήγοντας ο κ Ρούφος ευχήθηκε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που η χώρα βρίσκεται υπό την δίνη μια τέτοιας  υγειονομικής καταστροφής, ζητώντας από όλους όσους εργάζονται στο Νοσοκομείο να μην εγκαταλείψουν την δύναμη και το κουράγιο που επέδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

πηγή ErtNews