Δέντρο παραλίγο να καταπλακώσει μαθητές σε αυλή σχολείου στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη 26/9 σε ώρα λειτουργίας των σχολείων στον αύλειο χώρο των 4ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ έπεσε δέντρο που λίγο έλειψε να καταπλακώσει μαθητές και εκπαιδευτικό, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ένωση γονέων και κηδεμόνων Αλεξανδρούπουλης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εδώ και πάρα πολλούς μήνες εκκρεμεί η οριστική λύση του ζητήματος της επισκευής παράπλευρου τοιχίου, το οποίο ανά πάσα στιγμή θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια μαθητών και περαστικών.

Η ένωση τονίζει ότι οι προειδοποιήσεις και οχλήσεις προς τον Δήμο  δεν φάνηκαν αρκετές. “Οι υποσχέσεις που έδωσαν στην Ένωση Γονέων οι  υπεύθυνοι του Δήμου ότι το τοιχίο θα επισκευάζονταν μέσα στο καλοκαίρι δεν εκπληρώθηκαν.Με αφορμή το γεγονός, η Ένωση Γονέων επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων και ζητά άμεσα να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις” σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη  Στέλιος Βραχιόλογλου: “Ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει εμπειρία και είναι αγωνιστής – Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του προγράμματός μας”

Πολλά σχολεία του Δήμου έχουν ανάγκη από σοβαρές επισκευές, έλεγχο στατικότητας και αντισεισμικότητας, πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικής  και υγειονομικής ασφάλειας σύμφωνα με την ένωση, η οποία ζητά άμεσα να ελεγχθούν και επισκευαστούν οι χώροι που φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά , χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις.