Δερματικά νοσήματα χειρουργικής αντιμετώπισης

Στην εκπομπή Συμβουλές Υγείας με την Κατερίνα Καλεντερίδου μίλησε ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Κωνσταντίνος Βαλαβάνης. Θέμα της εκπομπής ήταν τα “Δερματικά νοσήματα χειρουργικής αντιμετώπισης”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλαβάνη, η πρόληψη σώζει ζωές! Συχνά γίνεται λόγος για την θεραπεία και την αποθεραπεία, αλλά λησμονείται η τεράστια σημασία της πρόληψης. Άλλωστε ο ίδιος ο Ιπποκράτης υποστήριζε θερμά ότι “κάλλιον του θεραπεύεις το προλαμβάνειν”, οπότε μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε τη βαρύτητα που φέρει το θέμα αυτό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαλαβάνης αναφέρει“Κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες για ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό σε ατομικό επίπεδο από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Τι γίνεται όμως όταν πλέον πρέπει να προχωρήσουμε στην θεραπεία;

Εδώ πρέπει να κάνουμε σαφές ότι η θεραπεία ήταν, είναι και θα είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με το στάδιο της βλάβης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Είτε είναι κακοήθη μορφώματα είτε απλούστερες βλάβες, εάν αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους, μειώνεται δραστικά η αποθεραπεία και όπως είναι φυσικό έχουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Δείτε το video της εκπομπής παρακάτω:

Συμβουλές Υγείας -Δερματικά νοσήματα – Κωνσταντίνος Βαλαβάνης

Χειρουργική αντιμετώπιση δερματικών νοσημάτων σε ιατρειο… γίνεται; Γίνεται και μάλιστα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Ποια είναι τα δερματικά νοσήματα που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης; Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Κων/νο Βαλαβάνη.

Gepostet von Alexpoli.gr am Samstag, 26. Januar 2019