Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αθλήτριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι “έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο”.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε στην επανεξέταση του δείγματος της αθλήτριας σε υψηλής ανάλυσης εργαστήριο, το οποίο και βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία. Αυτό δεν είχε φανεί στους πρώτους ελέγχους που είχαν γίνει το 2008 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών του Πεκίνου.
Είναι η τρίτη φορά που η Πηγή Δεβετζή εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ.
Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.
Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.
Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.
Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ.
Το θετικό δείγμα της αθλήτριας προέκυψε έπειτα από τον επανέλεγχο των δειγμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (2008), όπως δηλαδή προέκυψε και το αντίστοιχο κρούσμα της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα. Η 40χρονη αθλήτρια είχε και τρίτο παράπτωμα το 2009. Πρόκειται για άρνηση ελέγχου στη Γιάλτα της Ουκρανίας. Το non show τιμωρείται ως ντόπινγκ και γι’ αυτή την υπόθεση αποκλείστηκε για δύο χρόνια από κάθε δραστηριότητα. Βέβαια, είχε ήδη σταματήσει τον αθλητισμό.
Την ύπαρξη θετικού δείγματος της Δεβετζή από το Πεκίνο γνώριζε και η ΕΟΕ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, καθώς ενημερώθηκε προφορικώς από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΔΟΕ.
Ο κ. Δημητρακόπουλος με την ανακοίνωσή του εξηγεί ότι η Δεβετζή θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της και διαψεύδει ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.