Δεύτε τελευταίον ασπασμόν για τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Σε θέμα ψυχιατρικής ειδικότητας εξελίσσεται πλέον η κατάσταση με τη στάθμευση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Το έργο ανάπλασης στην παραλιακή συνεχίζεται κανονικά, η Β. Αλεξανδρού έχει στενέψει και από χθες εμφανίστηκαν χαρτάκια στο ύψος των δικαστηρίων… που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πλέον η διαγώνια στάθμευση απαγορεύεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά την εξάλειψη των θέσεων στάθμευσης στο νότιο τμήμα της παραλιακής, οι θέσεις στη βόρεια πλευρά του δρόμου θα μειωθούν κι άλλο.

Και όλα αυτά μετά την εξάλειψη δεκάδων θέσεων στάθμευσης από τους ημιυπόγειους κάδους που παραμένουν στα περισσότερα σημεία εκτός λειτουργίας, διακοσμητικοί, για να θυμίζουν στους έξαλλους οδηγούς ότι στην πόλη αυτή η λογική, πετάχτηκε σε κάποιο κάδο. Για να μη θυμηθούμε και το θέμα της Κύπρου που δεν κόστισε τόσο σε θέσεις στάθμευσης αλλά σε χρόνο αναζήτησης μιας θέσης.

Την ίδια στιγμή η δημιουργία θέσεων μόνο για δίκυκλα από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε και ως στόχο τον περιορισμό της χρήσης αυτοκινήτου στο κέντρου αλλά δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα…

Η ιστορία της εξορίας των οχημάτων βέβαια δεν είναι καινούργια… από την πρό-προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αρχίσει ήδη ο περιορισμός των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο με τη δημιουργία τεράστιων γωνιών σε πεζοδρόμια τα οποία ούτε στους πεζούς χρησίμευσαν σε κάτι στις περισσότερες περιπτώσεις, ούτε και στους οδηγούς. Σε κάποια σημεία μάλιστα δυσκόλεψαν και την κυκλοφορία μεγαλύτερων οχημάτων.

Και όλα αυτά σε μια πόλη της οποίας μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε γύρω οικισμούς και χρειάζεται όχημα για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που κυρίως βρίσκονται στο κέντρο….

Διαβάστε ακόμη  Οι μαθητές που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» συνομίλησαν σήμερα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Οι υπηρεσίες του Δήμου, η αστυνομία, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τα τοπικά καταστήματα…βρίσκονται κυρίως στο κέντρο. Οι τράπεζες αφού έκλεισαν όλα τα περιφερειακά τους υποκαταστήματα… διατηρούν σε λειτουργία πλέον μόνο αυτά του κέντρου. Ακόμη και ο τουρισμός που δέχεται η Αλεξανδρούπολη από την Τουρκία και τη Βουλγαρία…φτάνει στην πόλη συνήθως με αυτοκίνητο.

Ακόμη και οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δε φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη από όσους φαντάστηκαν ότι θα ήταν τόσο εύκολο να κυκλοφορούν οι δημότες το χειμώνα στην πόλη με μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. Ας δοκιμάσουν οι κύριοι αυτοί να κάνουν τη διαδρομή Παλαγία-Κέντρο με ποδήλατο σε λίγο καιρό με βροχές και θερμοκρασίες 0-5 βαθμούς. Μπορούν μετά να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους…

Ποιοι είναι αυτοί οι υπερεγκέφαλοι λοιπόν που αποφάσισαν να κάνουν τις ζωές των πολιτών δυσκολότερες; Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο χρόνος του κόσμου είναι άφθονος για να χάνει ώρες κάθε εβδομάδα αναζητώντας θέση στάθμευσης στο κέντρο;

Η νέα δημοτική αρχή είχε ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της την ανακούφιση της καθημερινότητας των πολιτών. Έχει διευκρινίσει ότι τα έργα που άρχισαν στην παραλιακή δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν καθώς είχαν ήδη μπει υπογραφές. Θα πρέπει όμως άμεσα να εξετάσει μέτρα ανακούφισης των πολιτών για ευκολότερη στάθμευση, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει και να εφαρμοστεί ένα συνολικό σχέδιο απομάκρυνσης υπηρεσιών από το κέντρο.