Δεύτερη κοινή εμφάνιση για Μητσοτάκη και Χατζηδάκη μετά τις αποκαλύψεις

Μόλις μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, και ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δηλαδή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στη Νομαρχιακή Συνέλευση ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ Δυτικού Τομέα, όπου παραβρέθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παραμένει υπό διευκρίνιση εάν η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη ή αποφασίστηκε… άρον άρον για να διασκεδάσει το Μαξίμου τις εντυπώσεις.

Τη Δευτέρα λοιπόν, ο υπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», με τον πρωθυπουργό να δίνει ξανά το «παρών», επιχειρώντας προφανώς να πείσει πως οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι άριστες.

Την Κυριακή, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει ξεχωριστή αναφορά σε ορισμένα από τα πεπραγμένα Χατζηδάκη: του «Κωστή», όπως τον αποκάλεσε μερικές φορές. Ομοίως, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός έδωσε ξανά συγχαρητήρια στον υπουργό του, με αφορμή το πρόγραμμα για τους αστέγους.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο υπουργός αποφεύγει να καταρρίψει με κατηγορηματικό τρόπο κάθε σκέψη για παρακολούθησή του από τον πρωθυπουργό και περιορίζεται στα «δεν πιστεύω».

Διαβάστε ακόμη  Νικόλας Αγγελίδης:«ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ» - Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία», είπε την Κυριακή ο υπουργός σε δήλωσή του. Ομοίως, τη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία εμπλοκή με τις παρακολουθήσεις.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εύλογο και καυστικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου: «Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο κ. Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει κοινή εμφάνιση με τον κ. Χατζηδάκη. Αν σκοπεύει να το κάνει αυτό με κάθε υπουργό και κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθούσε, θα έχει ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη. Του ευχόμαστε καλό κουράγιο».

→ Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Documento», ο κ. Χατζηδάκης ήταν ο στόχος #5046c της επιχείρησης μαζικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, ενώ του αποδιδόταν ο χαρακτηρισμός του δυνητικού κινδύνου για την εθνική ασφάλεια, γεγονός που φαίνεται να δικαιολογεί την παρακολούθησή του για τουλάχιστον δώδεκα μήνες (Νοέμβριος του 2020 – Νοέμβριος του 2021).

Πηγή: efsyn.gr