Δεύτερος νεκρός πελαργός στον Έβρο, μέσα σε λίγες μέρες από ηλεκτροπληξία

Μέσα σε μερικά 24ωρα και δεύτερος πελαργός βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία, πέφτοντας πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στον Έβρο. Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης είναι το δεύτερο θύμα καθώς πριν μερικές μέρες ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφία με έναν ακόμα νεκρό πελαργό. Ο πρώτος πελαργός που στάθηκε άτυχος, βρέθηκε νεκρός στις Φέρες ενώ ο δεύτερος στους Κήπους.

Χιλιάδες πουλιά, στην πλειονότητα πελαργοί, που μαθαίνουν να πετούν ή κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους, πέφτουν πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και σκοτώνονται. Τα πουλιά αυτά συνηθίζουν επίσης να προσγειώνονται στις κολόνες της ΔΕΗ για να ξεκουραστούν. Οι ισχυροί άνεμοι, όμως, τους φέρνουν σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Διαβάστε ακόμη  Νέες αποκαλύψεις για Παπαθανάση και οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Τα ηλεκτροφόρα σύρματα αποτελούν την κυριότερη αιτία αποδεκατισμού του ανθρωπόφιλου και συμπαθέστατου πουλιού αλλά δυστυχώς δεν είναι η μόνη. H μείωση των υγροτόπων, τα δηλητηριασμένα δολώματα, οι αλλαγές στις γεωργικές καλλιέργειες, είναι μεταξύ άλλων οι λόγοι που τα θαυμαστά αυτά πουλιά λιγοστεύουν σήμερα σε όλη την Ευρώπη.