Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέλος του   Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών   Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωναμε τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία   του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδος   διοργανώνει Ημερίδα Εκπαίδευσης-Ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικόυλικό. 

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματαορθής χρήσης των αντιβιοτικών, η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένοπαιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να   μεταφέρουν πληροφορίες στους μαθητές τους   με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελείπολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.

Διαβάστε ακόμη  Η τοποθέτηση του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίαςγια τους πολίτες μας.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη, ώρα 18:00 –19:30, με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

Για δήλωση συμμετοχής αποστείλετε τα στοιχεία σας στο email: litsika@alexpolis.gr

(2551064143) για να σας σταλεί το link παρακολούθησης της ημερίδας.  

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση   Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το παιδικό βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα :