Διαγραφή Π. Μιχαηλίδη από την «ΑΝΑΣΑ», νέος επικεφαλής ο Γ. Καρυπίδης

Παρελθόν αποτελεί από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ» ο άλλοτε επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης. Οι 5 εκλεγμένοι σύμβουλοι, που εδώ και καιρό δεν τον αναγνωρίζουν ως επικεφαλής, πριν από περίπου 2 εβδομάδες, αποφάσισαν τη διαγραφή του από την παράταξη και τον ορισμό του Γιάννη Καρυπίδη ως νέου επικεφαλής.

Η ρήξη των κυρίων Αραμπατζή, Καρυπίδη, Σεραφειμίδη, Κυριακίδη και Πασσιά με τον πρώην επικεφαλής τους, οριστικοποιήθηκε μετά την αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για την ανάληψη της θέσης του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών από τον κ. Αραμπατζή. Προηγήθηκαν και ακολούθησαν πολλές δηλώσεις και διάφορα σενάρια, ενώ το κλίμα μέσα στις συνεδριάσεις μεταξύ των 5 και του κ. Μιχαηλίδη ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Την ανακοίνωση αυτού του προαναγγελθέντος «διαζυγίου», σύμφωνα με πληροφορίες,  θα κάνει, επίσημα, ο νέος επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Τη λύπη του εκφράζει ο Β. Λαμπάκης

Σε ανάρτησή του στο fb, ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» Βαγγέλης Λαμπάκης, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις που είχε με τον κ. Μιχαηλίδη, εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη και κάνει λόγο για δημιουργία «λυκοφιλιών» μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Με λύπη πληροφορήθηκα από τα τοπικά ΜΜΕ ότι το ρήγμα στην παράταξη “Ανασα” είναι πλέον οριστικό με τον Παύλο Μιχαηλίδη να ανεξαρτητοποιείται και τους υπόλοιπους πέντε να αποτελούν μία ομάδα.

Η πολιτική μου στάση και θέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές που πρέσβευε η συγκεκριμένη παράταξη κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, όπως θα θυμάστε άλλωστε, όλοι.

Αυτό όμως δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα μάτια και να μην δω την ευθύνη που έχουν οι υπηρέτες της λογικής “Διαίρει και Βασίλευε” μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στη διαμόρφωση της νέας τάξης στα πράγματα.

Ο κατακερματισμός παρατάξεων εξυπηρετεί καταφανώς τους μη έχοντες πλειοψηφίες και υπηρετεί τη δημιουργία λυκοφιλιών που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τη Δημοκρατία και αυτό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε όλοι οι αιρετοί: το κοινό συμφέρον».