Την 3η θέση στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία ενάντια στην κακοποίηση: «Μπορείς κι εσύ», κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος. Η ταινία βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και βιντεοληψία, καθώς και για την ηθοποιία των μαθητών/τριών. Η ταινία ξεχώρισε στην κατηγορία μυθοπλασίας ανάμεσα σε 61 σχολεία πανελλαδικώς.

Πρόκειται για μια ταινία με βαθύ νόημα, που στέκεται ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που δυστυχώς έκαναν και συνεχίζουν ακόμη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά. Στόχος να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πως μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν θεατές ή και θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Η ταινία ήταν έμπνευση της καθηγήτριας, Ιωαννίδου Αιμιλίας, κοινωνιολόγου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Το σενάριο επιμελήθηκε η μαθήτρια, Αηδόνη Ραφαέλα, ενώ το μοντάζ, την ψηφιακή επιμέλεια και τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο μαθητής, Σλαβίδης Νίκος.

Διαβάστε ακόμη  Στην ελληνική όχθη του Έβρου οι 40 πρόσφυγες, ανάμεσα τους μία ετοιμόγεννη

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ όλη την προσπάθεια στήριξε και επιμελήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου ο Λιόρας Νίκος.

«Με αυτήν την ταινία, οι μαθητές του σχολείου μας έστειλαν μήνυμα ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι όταν συναντάμε κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάμε, πρέπει να βρίσκουμε την δύναμη να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η καθηγήτριας Κοινωνιολογίας, Ιωαννίδου Αιμιλία.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους ενάντια στην κακοποίηση ήδη έχει σταλεί και σε 2ο διαγωνισμό, ενώ στα σχέδια του σχολείου είναι να στηθεί και μια έκθεση με φωτογραφίες που υπήρχαν στην ταινία.

Πηγή ErtNews