Με διαπραγμάτευση η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σητεία

Με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς να προηγηθεί η δημοσίευση σχετικής προκήρυξης, θα αναδειχθούν τελικά οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση τριών άγονων αεροπορικών γραμμών. Πρόκειται για τις γραμμές Άκτιο-Σητεία, Αλεξανδρούπολη-Σητεία και Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια, για τις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, για την περίοδο από 1η Απριλίου 2017 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Με την έγκριση της εν λόγω διαδικασίας, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, προσκαλούνται να συμμετάσχουν οι εταιρείες ASTRA AIRLINES, OLYMPIC AIR και SKY EXPRESS. Πρόκειται για γραμμές για τις οποίες στον αρχικό διαγωνισμό δεν υπεβλήθησαν προσφορές ή δεν προέκυψε ανάθεση από τη διαγωνιστική διαδικασία και κατόπιν διαπραγμάτευσης η εκμετάλλευσή τους ανατέθηκε ως τις 31 Μαρτίου 2017. Οι διαγωνισμοί επαναπροκηρύχθηκαν μεν, αλλά ως σήμερα δεν προέκυψε οριστικός ανάδοχος.

Διαβάστε ακόμη  Μονάδα «Δασοκομάντος» θα λειτουργήσει φέτος στην Αλεξανδρούπολη

Για τις τρεις άγονες γραμμές, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ορίστηκε την 20η Μαρτίου 2017. Κριτήριο επιλογής είναι το χαμηλότερο αιτούμενο οικονομικό αντιστάθμισμα το οποίο για τις γραμμές Άκτιο-Σητεία και Αλεξανδρούπολη-Σητεία δεν θα υπερβαίνει το ποσόν των 350.000 ευρώ, ενώ για το δρομολόγιο Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια δεν θα υπερβαίνει τις 650.000 ευρώ.