Διαψεύδει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος τις πληροφορίες περί διαμονής προσφύγων στον Έβρο

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έχει δοθεί στη δημοσιότητα δήλωση του Τέρενς Κουίκ για το θέμα. Επιβεβαιβώνονται πλήρως οι πληροφορίες του alexpoli.gr ότι θα υπάρξει επίσημη διάψευση. Αναλυτικα:

Ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε την εξής δήλωση:

«Υπενθυμίζω πρόσφατη δήλωσή μου, ότι η κυβέρνηση δεν δρομολογεί εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή της Θράκης και πόσω μάλλον στον Έβρο.

Επιπλέον, μεταφέρω και τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ότι αυτό ισχύει και για όποιους ελληνικούς ή διεθνείς Οργανισμούς ή Φορείς ή οργανώσεις εμπλέκονται στο προσφυγικό ζήτημα.

Η προσοχή της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένη στην τήρηση της συμφωνίας μας με την Ε.Ε. για τα πέντε κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης σε Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Σας παραπέμπω και στις σημερινές πολύ σαφείς δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Επίσης συμβουλεύω τους γνωστούς αντιδραστικούς κύκλους της Κω, να μη διαδίδουν ότι στο νησί θα αναπτυχθούν και άλλα κέντρα ταυτοποίησης. Και ψέματα λένε και ζημιά στην εικόνα του νησιού προκαλούν, πόσω μάλλον την τουριστική. Ας ακολουθήσουν επιτέλους τη σώφρονα πολιτική που ακολουθείται στα άλλα νησιά του Αν. Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο μετάλλιο για Φάνη και Άννα Μήτκα του Εθνικού στο πινγκ πονγκ

——————————-

Συναγερμός έχει σημάνει στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά το δημοσίευμα γνωστού μέσου ενημέρωσης της Αθήνας, που αφορά τη διαμονή προσφύγων σε διαμερίσματα κατοικίων σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβρου.

Οι αντιδράσεις που έχουν αρχίσει να διατυπώνονται προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολίτες και φορείς, που κάνουν λόγο για μία ευαίσθητη περιοχή που δεν χωρά τέτοιου είδους ‘πειράματα’. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει μία άτυπη εκστρατεία διάψευσης, με πληροφορίες που διοχετεύονται από τοπικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα οποία σε επικοινωνία τους με φορείς του Έβρου που έχουν ήδη διατυπώσει αντιδράσεις, μεταφέρουν τις διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, σύμφωνα με το οποίο, στη λίστα των περιοχών δεν πρόκειται να είναι ο Έβρος, παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα τον αναφέρει ρητά.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει επίσημη δήλωση, αφού αυτό που με τίποτα δεν θέλει η κυβέρνηση είναι να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας…

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι πέρα από το δημοσίευμα, και ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης δήλώσε το πρωί πως είχε μάθει από τα αρμόδια υπουργεία ότι υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός…

Newsroom Alexpoli.gr