Διαψεύδει η Ελλάδα τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς και νεκρό μετανάστη στα σύνορα

Στην κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο ότι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφγανού, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στα social media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στα σχετικά δημοσιεύματα: λέγοντας: «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο ».

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της ανακοίνωσε τα εξής: “Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, πυροβόλησαν οκτώ μετανάστες στο χωριό Alibey, της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης όταν προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες στο κρατικό νοσοκομείο Uzunkopru. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών, με το DHA να αναφέρει ότι για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τουρκικές αρχές είπαν ότι πράγματι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δεν θέλησαν όμως να σχολιάσουν τις περαιτέρω πληροφορίες που επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πηγή news24/7