Γέμισαν όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπως έγραψε νωρίτερα η ΕΡΤ, με αποτέλεσμα, όπως επιβεβαίωσε και το σωματείο εργαζομένων, να χρειαστεί να δοθεί εντολή για δημιουργία νέων κλινών μέσα σε αίθουσες χειρουργείων. Την τεράστια αγωνία του προσωπικού του ΠΓΝΑ για αυτές τις δραματικές εξελίξεις αποτυπώνει και ανάρτηση του  διευθυντή της νευρολογικής κλινικής καθηγητή Θεοδόση Μπιρμπίλη: 

«Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Το θέμα έχει κάνει το γύρο των ΜΜΕ σε όλη τη χώρα, κάτι που προκάλεσε την παρακάτω ανακοίνωση από την … θιγμένη διοίκηση του ΠΓΝΑ η οποία, πάντως, δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στις χθεσινές πολύ σοβαρές καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων για συγχρωτισμό ασθενών με covid και χωρίς, αλλά και για τις διακοπές στην παροχή οξυγόνου!

Διαβάστε ακόμη  Τα βρήκαν κυβέρνηση και χρυσωρυχεία για τη Χαλκιδική, ακολουθεί η Θράκη;

Η ανακοίνωση του ΠΓΝΑ :

Σχετικά  με  δημοσιεύματα  περί  γκρεμίσματος  τοίχου  στο  Νοσοκομείο  μας, επισημαίνουμε τα εξής:Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα  μήνα  και  προκειμένου  να  αναπτυχθούν  5  νέες  κλίνες  ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε  γυψοσανίδα  προκειμένου  να  διαχωρίσουμε  έναν  ενιαίο  χώρο  για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVIDαναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές. Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών  ΜΕΘ-COVID,  δημιουργήθηκε  ένα  άνοιγμα  επί  της  ήδη  υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος. Όλες  οι  ενέργειες  στο  Πανεπιστημιακό  Γενικό  Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας.