Δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν ποικιλοτρόπως τα τελευταία 24ωρα και κάνουν λόγο για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας από ανήλικους πρόσφυγες στο ΚΥΤ Φυλακίου, διαψεύδει με ανακοίνωσή της η ΜΕΤΑδραση, που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη δομή του βορείου Έβρου.

Όπως έγραψαν κάποιες ιστοσελίδες, 3 ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες προσπάθησαν να κλειδώσουν την πόρτα του ιατρείου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν και μία νοσηλεύτρια. Μάλιστα, το «ρεπορτάζ» ανέφερε πως η γυναίκα προσπάθησε να προστατευθεί και χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικοί για να τη σώσουν…!

Η ΜΕΤΑδραση, σε ανακοίνωσή της επιχειρεί την «αποκατάσταση της αλήθειας και μεταφέρει τα πραγματικά γεγονότα, βασισμένη σε καταθέσεις των εκπροσώπων της, που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στους χώρους του ΚΥΤ».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι τρεις ανήλικοι μπήκαν στο ιατρείο συνοδευόμενοι από αξιωματικό της υπηρεσίας, ο οποίος παρέμεινε στο δωμάτιο, καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης από τη νοσοκόμα. Τονίζεται πως η ίδια δεν έμεινε ποτέ μόνη της στο ιατρείο με τους 3 πρόσφυγες. Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται, «οι ανήλικοι δεν κλείδωσαν ποτέ την πόρτα.  Δεν υπήρχε καμία ένδειξη παρενόχλησης, κάτι που επιβεβαιώνει ο αξιωματικός που ήταν παρών στη διαδικασία.   

Διαβάστε ακόμη  Ενόχληση στην ΕΛ.ΑΣ για sms Χαρδαλιά που αφορούσε τον Έβρο

«Αποδοκιμάζουμε αυτά τα δημοσιεύματα, που έρχονται σε μία περίοδο που 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής, για διαστήματα άνω των 7 μηνών, περιμένοντας για μία θέση σε μία κατάλληλη δομή φιλοξενίας, προκειμένου να φύγουν από τις συνθήκες που διαβιούν σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΜΕΤΑδρασης.  

Επιπλέον, με ανάρτηση στο fb, συνάδελφος της νοσηλεύτριας, κοινοποιώντας ένα από αυτά τα   δημοσιεύματα περί απόπειρας βιασμού, κάνει λόγο για «μεγάλη φαντασία κάποιων που θα έπρεπε να ντρέπονται που αποκαλούνται δημοσιογράφοι»…