Στη διασπορά fake news επιδόθηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με αφορμή το θέμα με τη 12χρονη στον Κολωνό. Σε story που ανέβασε στο instagram, ο κ Δερμεντζόπουλος αναφέρει πως για βιασμό ανηλίκου προβλέπεται ισόβια κάθειρξη του δράστη, με νόμο που ψήφισε η ΝΔ και ο Λοβέρδος, ενώ το ΚΙΝΑΛ ψήφισε «παρών» και ο ΣΥΡΙΖΑ «κατά».

Στο σφάλμα αυτό είχε υποπέσει λίγες ώρες νωρίτερα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μετά την κατακραυγή διέγραψε tweet στο οποίο ανέφερε το ίδιο ψέμα, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε πέρυσι το άρθρο που αφορά στις ποινές για τον βιασμό. Εξάλλου, και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κ Κουμουτσάκο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου, τον ρώτησε: «Ακούω ότι αυστηροποιήθηκε (σ.σ. η ποινή) επί των ημερών σας και ότι δεν ψηφίστηκε από την άλλη πλευρά. Ισχύει αυτό;», για να απαντήσει ο υπουργός: «Όχι, δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, αυτή που μετέτρεψε την ποινή για τον βιασμό ανηλίκου σε ισόβια. Αυτή η διάταξη ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που δεν έχει ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η αρχή του, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ψηφιστεί».

Διαβάστε ακόμη  Επιτροπή Θεσμών: Αποκλειστικό υπεύθυνο των «νόμιμων επισυνδέσεων» κατέστησε τον Κοντολέοντα ο Δημητριάδης

Καλό θα ήταν ο κ Δερμεντζόπουλος, να εξετάζει καλύτερα τις πηγές του και να μην προβαίνει σε τόσο σοβαρά λάθη που τον εκθέτουν και θέτουν εν αμφιβόλω τη σοβαρότητα και αξιοπιστία του.