Διαβούλευση με τους κατοίκους ξεκινά η εταιρεία «Όλυμπος» για τον ζεόλιθο των Πετρωτών

Διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ του προέδρου της «Όλυμπος Α. Ε.», Γιώργου Γεωργιάδη, και των κατοίκων των Πετρωτών ξεκινά από σήμερα, στη διάρκεια του οποίου «παγώνει» η έναρξη των εργασιών εξόρυξης του ζεόλιθου από τη θέση «Κόκκαλο», για την οποία η εταιρεία έχει πάρει άδεια εκμετάλλευσης.

Η συζήτηση που έγινε χθες το πρωί μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, κατέληξε σε αυτή τη συμφωνία, προκειμένου να υπάρξει χρόνος 48 ωρών για να διερευνηθεί νομικά η πρόταση που κατέθεσε στους κατοίκους ο κ. Γεωργιάδης, να δεσμευτεί με συμβολαιογραφική πράξη ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας του πετρώματος στον τόπο της εξόρυξης, αφού πρώτα εξορύξει τους τόνους που απαιτούνται για τις βιομηχανικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Παράλληλα, συναίνεσε στο αίτημα των κατοίκων να καταθέσει αίτημα χορήγησης άδειας εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας σε έκταση που θα βρίσκεται πολύ κοντά στο κοίτασμα, για την έκδοση της οποίας, όπως υποστήριξε, δεν θα απαιτηθεί πολύ χρόνος.

Τις συγκεκριμένες προτάσεις θα εξετάσει άμεσα η Επιτροπή Κατοίκων για τον Ζεόλιθο Πετρωτών, σε συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της, ενώ παράλληλα οι νομικοί σύμβουλοι της Επιτροπής θα διερευνήσουν εάν μπορούν να αποκτήσουν νομική υπόσταση οι δεσμεύσεις αυτές, ώστε να είναι απολύτως διασφαλισμένη η ικανοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας.