Διδυμότειχο: 50.000 τα έσοδα του δήμου από τη φετινή εμποροπανήγυρη-τι αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τον χώρο διεξαγωγής της

DCIM\100GOPRO
DCIM\100GOPRO

Περίπου 50.000 ευρώ ήταν τα έσοδα του δήμου Διδυμοτείχου από την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Το θέμα έθιξε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ιωάννης Σαρσάκης, ο οποίος μετέφερε τα παράπονα που εξέφρασαν συμμετέχοντες πωλητές για τις ελλιπείς υποδομές (υγιεινής και άλλες) αλλά και για τις συνθήκες, γενικότερα, στον χώρο όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε να διατεθούν τα έσοδα του δήμου από τη συγκεκριμένη διοργάνωση σε παρεμβάσεις ανάπλασης και βελτίωσης της περιοχής όπου γίνεται το ετήσιο παζάρι, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για τη μεταφορά της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς του Διδυμοτείχου στον ίδιο χώρο. «Κάνουμε μία εμποροπανήγυρη για την οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν ασχοληθήκαμε με τη νομιμοποίησή της. Για να την κάνουμε, κλείνουμε έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων, γιατί είναι ο περιφερειακός της πόλης, και σε αυτόν δεν επιτρέπεται να υλοποιήσουμε σχέδιο δημιουργίας υποδομών που θα εξυπηρετούν τους πωλητές…», απάντησε στην τοποθέτηση του κ. Σαρσάκη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Διαβάστε ακόμη  Νέες καρέκλες και ξαπλώστρες φέρνει ο… Άγιος Βασίλης για τη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

Πρόσθεσε επίσης πως «εκείνο που χρειάζεται και θα γίνει όταν δοθεί η δυνατότητα μέσα από το νέο σχέδιο πόλης, θα είναι να χαρακτηριστεί μία έκταση για τη συγκεκριμένη χρήση, να περιφραχτεί και μέσα σε αυτήν να δημιουργηθούν, με σχέδιο, εγκαταστάσεις και στέγαστρα…». Ο κ. Χατζηγιάννογλου αναγνώρισε ότι ο χώρος όπου γίνεται σήμερα η εμποροπανήγυρη του Διδυμοτείχου δεν είναι ιδανικός για τους πωλητές, ανέφερε πως υπήρξε σκέψη της δημοτικής αρχής να προμηθευτεί προκάτ χώρους υγιεινής για να εξυπηρετηθούν καλύτερα, ωστόσο κρίθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει προτεραιότητα, «όταν υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες καθημερινότητας για τους κατοίκους του Διδυμοτείχου», όπως είπε.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας