Διδυμότειχο: Χωρίς ρεύμα στα λυόμενα των μουσουλμάνων – Δηλώσεις Ρ. Χατζηγιάννογλου 


Σε μια από τις συνοικίες των μουσουλμάνων με λυόμενες κατοικίες στην περιμετρική οδό Διδυμοτείχου,  η χθεσινή πυρκαγιά δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση, όχι μόνο για λόγους  ασφαλείας και τώρα είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί.

Η αγανάκτηση και η αγωνία των οικονομικά αναξιοπαθούντων μουσουλμάνων είναι έκδηλη, αφού εκεί διαβιούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ο καθένας με τις ανάγκες του.

«Η κατάσταση υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή» δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επισημαίνοντας ότι όλοι γνωρίζουν το καθεστώς που επικρατεί με τα πρόχειρα τοποθετημένα λυόμενα, χωρίς άδεια,  χωρίς τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές  διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει η απαραίτητη νομιμότητα.

«Με την πυρκαγιά ήρθαμε αντιμέτωποι με την αλήθεια, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ήταν κρυφό μυστικό. Τώρα θα το αντιμετωπίσουμε με τον ορθό τρόπο».

Όπως ανέφερε,  ο Δήμος έχει προχωρήσει στη σύνταξη φακέλου τον οποίο θα καταθέσουν στο Υπουργείο Εργασίας για την ένταξη στο τρέχον πρόγραμμα που αφορά κοινότητες Ρομά και μειονοτικές κοινότητες, με την προοπτική να δημιουργηθεί καινούργιος οικισμός όπου προβλέπεται να υπάρχουν  και ειδικότητες  (ψυχολόγου, κοινωνιολόγου, παροχής γραμματειακής υποστήριξης), ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα τους.

Διαβάστε ακόμη  «Βόμβα» ΡΑΣ: «Όλοι ήξεραν!» – Προειδοποίησαν με επιστολή την κυβέρνηση 4 ημέρες πριν την τραγωδία

Αύριο είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Υπουργείο Εσωτερικών, με  προοπτική την απόκτηση μέσω δωρεάς, καινούργιων λυόμενων τα οποία θα τοποθετηθούν στην συνοικία Πανόραμα με σκοπό την μετέγκατασταση τους σε ένα πιο υγιές και οργανωμένο περιβάλλον.

Υποσχέθηκε προς το παρόν να μην κόψει τις συνδέσεις υδροδότησης τους, αλλά αυτό όμως που δεν μπορεί να υποσχεθεί είναι η άμεση ηλεκτροδότηση της περιοχής. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ούτε να επιβάλλω ως Δήμος την άμεση ηλεκτροδότηση στην περιοχή χωρίς να υπάρχει εξασφάλιση για το μέλλον. Είναι ζήτηματα ασφάλειας, ποινικά αδικήματα», σχολίασε.

Πηγή & photo  ErtNews