Διδυμότειχο : Τη δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών ζητούν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Γραπτή απάντηση από τους βουλευτές του Έβρου ζητούν τα μέλη του συλλόγου Γονέων του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου στην οποία να αναφέρουν αν συναινούν στην παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου για την προσωρινή στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ που πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη των κάστρων.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται από τον Μάιο του 2021 όταν έγινε η πρόταση για πρώτη φορά του δημάρχου προς τους γονείς για το συγκεκριμένο κτίριο και από τότε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος αντιδράσεων με συναντήσεις, επιστολές, συνεδριάσεις σε υψηλούς τόνους, μια μάχη μεταξύ τους που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη των τριών βουλευτών στον Υφυπουργό Παιδείας  Άγγελο Συρίγο, παρουσία του πρυτάνεως του ΔΠΘ αλλά και του Δημάρχου Διδυμοτείχου οι γονείς επανέρχονται με μια ακόμη επιστολή που αυτή τη φορά έχει σαν παραλήπτη και την ΠτΔ αλλά και την Εθνική Ανεξάρτητη Επιτροπή ώστε ένα λάβουν γνώση, όπως αναφέρουν,Τ του τι πρόκειται να γίνει με την παραχώρηση αυτού του κτιρίου που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι είναι άκυρη.

Διαβάστε ακόμη  Μαυρίδης: "Άμεση προσαρμογή" στην απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην οικονομική επιτροπή

Στην επιστολή αναφέρουν ότι έχουν λάβει 97 υπεύθυνες δηλώσεις  γονέων  υπογεγραμμένες που δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με την παραχώρηση του Σχολείου για προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας. Χαρακτηρίζουν τη στάση  του κ. Χατζηγιάννογλου εμμονική ζητώντας από τους βουλευτές να  πάρουν θέση στο αν τη συμμερίζονται.

Με την επιστολή τους αυτή ενημερώνουν τους βουλευτές για το χρονικό της υπόθεσης που ίσως, όπως αναφέρουν, δεν γνωρίζουν ζητώντας τους   να δημοσιοποιήσουν και τις δικές τους ενέργειες ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η εγκληματική ενέργεια κατά των μαθητών εάν τελικά και αυτοί  δεν συμφωνούν.

Η επιστολή:

Πηγή ErtNews