Διεθνές Συνέδριο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αλεξανδρούπολη – Έβρος – Θράκη…Η επόμενη μέρα»

Με την παρουσία 80 επαγγελματιών & φορέων του τουρισμού της Θράκης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΡΑΚΗΣ με θέμα: “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αλεξανδρούπολη – Έβρος – Θράκη… Η επόμενη μέρα” που οργανώθηκε από την N-N Advertising το Σάββατο 21.10.2023 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ramada Plaza by Wyndham Thraki.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο κ. Ζήκος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ. και μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ ενημερώνοντας αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, απαντώντας παράλληλα σε πλήθος ερωτήσεων.

Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η παρουσίαση από τον Δήμο Σουφλίου της επιτυχημένης πρακτικής της ένταξής του στο δίκτυο του UNWTO “BestTourismVillages”.

Στην διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκαν σειρά θεμάτων και προβληματισμών και κατατέθηκαν στρατηγικές προτάσεις από όλους του συμμετέχοντες στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης παρουσίασε τα νέα εργαλεία προώθησης του τουριστικού προϊόντος που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου SMS-CBA, όπως την κατάρτιση marketingplan για την Θράκη, δημιουργία νέου ψηφιακού υλικού (πανοραμικές φωτογραφίες, εικονικές περιηγήσεις και video) καθώς και την νέα βάση δεδομένων των ξενοδοχείων της Θράκης.

Διαβάστε ακόμη  Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί

Οι σύνεδροι εξέφρασαν τη βούληση αφενός για την αξιοποίηση του συνεδρίου ως εφαλτηρίου για τη λειτουργία ενός ζωντανού εργαστηρίου επικοινωνίας & συνεργασίας των διαφόρων παραγόντων της τοπικής τουριστικής αλυσίδας και αφετέρου για κεφαλαιοποίηση των συμπερασμάτων κατά την χάραξη της πορείας της Θράκης στον τουριστικό χάρτη.