Διεύρυνση στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης ζητούν οι πολύτεκνοι του Έβρου

Φωτογραφία: tovima.gr

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους βουλευτές «Υπάρχουν περιπτώσεις μελών του Συλλόγου μας, τα οποία σπουδάζουν ταυτόχρονα 3 παιδιά σε 3 διαφορετικές πόλεις»

ο Κεντρικός Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων Έβρου «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ», ζητά μέσω επιστολής του προς τους τρεις βουλευτές της κυβέρνησης την διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Ο Κεντρικός Σύλλογος Πολύτεκνων επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρει ότι τα φετινά εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους επιδότησης θέρμανσης, είναι ναι μεν αυξημένα, σε σχέση με τα περσινά, αφήνουν όμως για άλλη μια φορά εκτός της επιδότησης, μία μεγάλη μερίδα πολύτεκνων οικογενειών.

«Υπάρχουν περιπτώσεις μελών του Συλλόγου μας όπως φυσικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία σπουδάζουν ταυτόχρονα 3 παιδιά σε 3 διαφορετικές πόλεις της χώρας. Και αυτό διότι με νόμο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ν.4692/2020/Α΄111) τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις στις μετεγγραφές, ακόμα και μεταξύ αδελφών (χωρίς καμία εξαίρεση για τους πολύτεκνους), με κυριότερη τη θέσπιση ‘βάσης μετεγγραφής’»

Να σημειωθεί ότι την επιστολή κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας για ενημέρωση και τυχόν λοιπές ενέργειες ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η επιστολή του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων «Ο Χριστός Σωτήρ»

«Αξιότιμοι κ.κ. Δερμεντζόπουλε , Δημοσχάκη, Κελέτση.

1. Σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός σας, πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η πολύτεκνη οικογένεια αποτελούσε πυλώνα της κοινωνίας και έχρηζε ιδιαίτερης και πολυποίκιλης προστασίας και ενδιαφέροντος.

2. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα προγράμματα:

α. Ψηφιακής μέριμνας, ειδικά για πολύτεκνους.

Διαβάστε ακόμη  Ενθαρρυντικά τα νέα από τις κούρνιες της ηπειρωτικής χώρας. 29 Όρνια σε κούρνιες εντός του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς - Η μεγαλύτερη μέτρηση της δεκαετίας

β. Αλλάζω συσκευή – Ανακυκλώνω, όπου εξαιτίας της μοριοδότησης σύμφωνα με τα μέλη του νοικοκυριού (σημαντικότατο στοιχείο στην οικονομική ζωή της πολυμελούς οικογένειας), οι πολύτεκνοι έλαβαν προτεραιότητα.

γ. Επίδομα καυσίμων κίνησης, στο οποίο με αύξηση του ορίου του οικογενειακού εισοδήματος (μέχρι 45.000), συμπεριλήφθηκαν περισσότεροι πολίτες και επομένως και πολύτεκνοι.

3. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα φετινά εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους επιδότησης θέρμανσης, είναι μεν αυξημένα, σε σχέση με τα περσινά, αφήνουν όμως και πάλι εκτός της επιδότησης, μεγάλη μερίδα πολύτεκνων οικογενειών.

4. Υπάρχουν περιπτώσεις μελών του Συλλόγου μας (όπως φυσικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα), τα οποία σπουδάζουν ταυτόχρονα 3 παιδιά σε 3 διαφορετικές πόλεις της χώρας. Και αυτό διότι με νόμο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ν.4692/2020/Α΄111) τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις στις μετεγγραφές, ακόμα και μεταξύ αδελφών (χωρίς καμία εξαίρεση για τους πολύτεκνους), με κυριότερη τη θέσπιση «βάσης μετεγγραφής».

5. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι αντίξοες όσο ποτέ άλλοτε και ειδικά για τα πολυμελή νοικοκυριά, με παιδιά που φοιτούν μακριά από την κύρια κατοικία. Οι αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης – θέρμανσης, κτλ, είναι οδυνηρή πραγματικότητα.

6. Μετά τα ανωτέρω εκτεθέντα και επειδή η πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει δέσμη δυσκολιών και εισέρχεται σε μία ακόμα κρίσιμη καμπή, προτείνουμε να αναληφθεί δράση εκ μέρους σας, έτσι ώστε τα κριτήρια για την επιδότηση θέρμανσης να διευρυνθούν και να επωφεληθεί μεγαλύτερη μερίδα πολιτών.

7. Παρακαλούμε για τις άμεσες και επείγουσες ενέργειές σας»