Διήμερη επίσκεψη στον Εβρο για τον υφυπουργό Αμυνας Αλκ. Στεφανή


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά την παρουσία του στον Νομό Έβρου τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό και τους Δημάρχους Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο.

Στα Μαράσια Έβρου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της προς τους στρατευσίμους.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Επιπλέον, τίμησε τον αγωνιστή της ζωής Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Καραχάλιο, για την πολυετή συνεισφορά, την αγάπη και την αφοσίωσή του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 690, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τέλος, επισκέφθηκε το Μέγα Δέρειο, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και με τον δάσκαλο κ. Μουμίν Πιρέλι (Mumin Pireli), στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Οι συναντήσεις με τους Ιεράρχες, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και την τοπική κοινωνία εντάσσονται στις δράσεις εξωστρέφειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενισχύουν τις συνέργειες που διαρκώς υλοποιούνται τόσο στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, όσο και της αμοιβαίας αξιοποίησης δυνατοτήτων επ’ ωφελεία της Πατρίδας, ειδικά στην ακριτική περιοχή του Έβρου.