Δικαίωση του Evrosonline: Ο ΕΟΦ απαγορεύει την πώληση της «κάρτας καθαρισμού αέρα» που διαφήμιζε ο Τσώνης

Μία μεγάλη δικαίωση για το EvrosOnline συνιστά η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων να απαγορεύσει τη διακίνηση και διάθεση της «Κάρτας καθαρισμού αέρα», την οποία πωλούσε εδώ και καιρό το φαρμακείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιου Τσώνη. 

Να σημειωθεί πως είχαμε με δημοσιεύματά μας τονίσει από την πρώτη στιγμή, πως το εν λόγω προϊόν είναι εντελώς παραπλανητικό και επικίνδυνο, κάτι που είχαν αναγνωρίσει οργανισμοί και υπηρεσίες άλλων χωρών, εδώ και μήνες, απαγορεύοντας την πώλησή του. Ο κ. Τσώνης αντί να ζητήσει συγνώμη από τους καταναλωτές και να λάβει υπόψη του, πρωταρχικά ως επιστήμονας, τις ενστάσεις των συναδέλφων του ανά τον κόσμο, παρέμεινε δημοσίως σιωπηλός διατηρώντας την ανάρτηση μέχρι και την ανάκληση παρά τα δημοσιεύματα μας.

Διαβάστε ακόμη  Από Απρίλη, Μάιο κι από Μάιο…Ιούνιο η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Στην απόφαση του προέδρου του ΕΟΦ, με ημερομηνία 2/12/2020, επισημαίνεται πως το εν λόγω προϊόν δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου από τον ΕΟΦ. Μάλιστα, τονίζεται πως «ηπαρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία , ως υπεύθυνος κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».