Δικαιώθηκε δημοσιογράφος στον οποίο είχε κάνει αγωγή ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα (αλλά και την υποχρέωση) των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μη λιβανίζουν τους έχοντες εξουσία, αλλά να ασκούν κριτική και να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα, αναγνώρισε το δικαστήριο στην περίπτωση του δημοσιογράφου Βασίλη Τουρλιάδη. Πρόκειται για μία από τις 3 αγωγές που έχει ασκήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης εναντίον δημοσιογράφων, με τις οποίες ζητά δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κάθε ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου του evrosonline), με τη συγκεκριμένη, πρώτη που εκδικάστηκε, να απορρίπτεται από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ο κ. Ζαμπούκης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε επιχειρήσει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το μπαράζ μηνύσεων και αγωγών. Όπως είχε πει, «εγώ σήμερα είμαι εδώ, αύριο, μπορεί να μην είμαι. Εγώ μπορεί αύριο να θέλω να επιστρέψω στην επιστήμη μου, μπορεί μεθαύριο ο λαός να μου πει να πάω στο σπίτι μου. Θα πρέπει να συνεχίσω σε έναν τομέα επαγγελματικό και επιστημονικό, όπως έφυγα και μπήκα στην πολιτική: με ακεραιότητα. Εγώ δεν δέχομαι κανένας να με αμφισβητεί ατεκμηρίωτα, ανώνυμα και στο διαδίκτυο ή στα κανάλια».

Πρόκειται για μία μάλλον αφελή και ρομαντική θεώρηση της εμπλοκής κάποιου στην πολιτική, σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν κρίνει και δεν κακολογεί κανέναν, όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλον, τα λάθη και οι παραλείψεις δεν απασχολούν κανέναν, οι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε αγιογράφους και από τον ουρανό πέφτουν λουλούδια και ζαχαρωτά.  

Διαβάστε ακόμη  Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της η παράταξη Πόλη & Πολίτες:

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης προ διετίας εξαπέλυσε ένα πολιτικά χυδαίο πόλεμο κατά συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιογράφων.

Κατέθεσε 6-7 αγωγές αποζημίωσης για την ηθική του ικανοποίηση που δήθεν προσβλήθηκε, αιτούμενος άνω των 200.000,00€ χρηματικά ποσά.

Έτσι, σκέφθηκε, «θα φιμώσω μ’ αυτόν τον τρόπο και τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους και τους δημοσιογράφους, αφού κανένας πια δεν θα τολμάει καν να με κρίνει, φοβούμενος την 8η και 9η και 10η αγωγή εναντίον του».

Αυτός όμως ο σχεδιασμός γύρισε μπούμερανγκ και χτύπησε κατακέφαλα τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης, που κανένας Δήμαρχος δεν θα έκανε αυτά που έκανε, ο συγκεκριμένος.

Προκαλώ να μου βρείτε έναν Δήμαρχο που κατέθεσε 6 αγωγές συνολικά 200.000,00€ κατά δημοσιογράφων και συναδέλφων.

Πριν λίγες μέρες βγήκε η πρώτη απόφαση. Ευτυχώς για την Δημοκρατία μας και βέβαια δυστυχώς για τον Ιωάννη Ζαμπούκη, το Δικαστήριο ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥΡΛΙΑΔΗ , λέγοντας ότι είναι ιερό καθήκον δημοσιογραφικό οι δυσμενείς κρίσεις που γίνονται για την άσκηση νόμιμης εξουσίας.

ΑΣΠΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ».