Δήλωση – κόλαφος από Μηταράκη: «Ενίσχυση των χώρων του ΚΥΤ στο Φυλάκιο»

Μία ανακοίνωση που θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον βόρειο Έβρο έκανε από τη Βουλή ο Υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης.Όπως τόνισε, αναφερόμενος στο ΚΥΤ Φυλακίου,  «χρειάζεται να ενισχυθούν οι χώροι, χρειάζεται να ενισχυθεί η ασφάλεια», και μάλιστα θα γίνουν και προσλήψεις για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Μηταράκης, όπως αναφέρει το reportal, είπε πως θα προκηρυχθούν  «έξι θέσεις τριετείς συμβασιούχων και τριάντα θέσεις μονίμων υπαλλήλων ώστε να έχει 36 άτομα μόνιμα ή πολυετές προσωπικό το ΚΥΤ Φυλακίου».

Τόνισε ακόμα πως τα σημεία εισόδου, είναι για λίγες βδομάδες, έστω για λίγους μήνες μέχρι να τελεσιδικήσει και μία προσφυγή σε περίπτωση αρνητικής πρώτης απόφασης. Σε κανένα σημείο εισόδου της χώρας, είτε λέγεται Έβρος, είτε λέγεται νησιά, δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή για λόγους εθνικούς». 

Διαβάστε ακόμη  Γεγονός η 1η Υπαίθρια Δανειστική Βιβλιοθήκη στην Αλεξανδρούπολη

Να σημειωθεί πως στην περιοχή του Φυλακίου, όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, εδώ και καιρό, υπάρχει κινητικότητα από τον ΔΟΜ, ο οποίος αναζητά να νοικιάσει οικόπεδα, προφανώς για την επέκταση της δομής.