Οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης μιλούν στο alexpoli.gr για το κοινό δημοτικό συμβούλιο

Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα χαρακτήρισε το διαδημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, που μίλησε στο alexpoli.gr.

Στο διαδημοτικό συμβούλιο συμμετείχαν οι βουλευτές του Έβρου, οι δυο Δήμοι, η Περιφέρεια, ο Ο.Λ.Α, το Επιμελητήριο Έβρου, το ΠΓΝΕ και άλλοι. Ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον όλων είπε ο κ. Λαμπάκης ενώ τόνισε ότι σε έργα 9εκ ευρώ, η αξία της βοήθειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς το Δήμο Σαμοθράκης σε μελέτες, ξεπέρασε το 1εκ ευρώ. Η συζήτηση χθες άγγιξε τις 5 ώρες.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας αποφασίστηκε:

– Να θωρακιστεί η γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με επέκταση επιδότησης όλο το χρόνο.

– Νέα γραμμή Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης Λήμνου Λέσβου για όλο το χρόνο, επιδοτούμενη. Ο γ.γ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Λαμπρίδης θα κάνει θετική εισήγηση που σημαίνει ότι 99% θα υλοποιηθεί σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

-Διατήρηση της γραμμής Λαυρίου με διπλασιασμό δρομολογίων

Διευρυμένη συμμετοχή για τα ενεργειακά

Για το θέμα της ενεργειακής κοινότητας αποφασίστηκε να συμμετέχουν και ο Ο.Λ.Α αλλά και το Επιμελητήριο Έβρου εκτός από τους δυο Δήμους και τη Μητρόπολη. “Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε όλοι εμείς στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για να ωφεληθούμε όλοι. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι πρέπει να λειτουργήσουμε δυναμικά μέσα από συνεργασία”.

Για τις υποδομές, προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές σε αποχετεύσεις και οδοποιία, και να εκμεταλλευτούν όλοι την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί που δίνει τη δυνατότητα έργων χωρίς χρονοβόρες μελέτες.

Διαβάστε ακόμη  Χ. Μεντίζης: «Το pet - scan στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από σήμερα και μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο για 3 ημέρες».....

Σημαντική είναι και η δέσμευση όλων να επαναλαμβάνεται η συνάντηση αυτή κάθε 15 ημέρες στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για να συντονίζονται οι δράσεις όλων για το νησί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο alexpoli.gr

Δύο ήταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό διαδημοτικό συμβούλιο των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο alexpoli.gr ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Βίτσας, συζητήθηκαν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η κατάσταση μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία. Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν ενεργειακά θέματα όπως η συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Μεταξύ των ενεργειακών θεμάτων που βρίσκονται επί τάπητος είναι και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά.

Εκτός από τις συγκοινωνίες, εξετάστηκε και το ζήτημα της διεκδίκησης λειτουργίας του υπό αναστολή τελωνείου της Σαμοθράκης.

Για το θέμα της θεομηνίας, έγινε αναφορά από όλες τις πλευρές για το έγινε ως τώρα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ήδη από τις επαφές του στα υπουργεία έχει θετικά μηνύματα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όλων για το Δήμο Σαμοθράκης είπε ο κ. Βίτσας, είναι η έλλειψη μηχανικών για να προχωρούν μελέτες και να γίνονται έργα.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Βίτσα