Δήμαρχοι Έβρου / Αίτημα αύξησης του ανωτάτου ορίου ηλικίας συμμετοχής στη νέα προκήρυξη Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απέστειλαν οι Δήμαρχοι του Έβρου, κάνοντας γνωστό το αίτημα τους να αυξηθεί το ανώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής στη νέα προκήρυξη Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα ζητούν αύξηση κατά τέσσερα έτη, δηλαδή από το ανώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής το 28ο, ζητούν την αύξηση αυτού κατά 4 έτη (32ο έτος).

Αναλυτικά : 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Αίτημα αύξησης του ανωτάτου ορίου ηλικίας συμμετοχής στη νέα προκήρυξη Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Ενόψει της προετοιμασίας της νέας προκήρυξης Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, η οποία πιθανολογείται ότι θα έχει ως ανώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής το 28ο, ζητούμε την αύξηση αυτού κατά 4 έτη (32ο έτος).

Αναγνωρίζουμε και συγχαίρουμε τη σημαντική προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την ασφάλεια στα σύνορα της χώρας μας. Η φύλαξη του τριεθνούς Έβρου καθίσταται απαραίτητη.

Είναι αλήθεια πως, σε εθνικό επίπεδο, η τρέχουσα οικονομική ύφεση, πλήττει την κοινωνία και, ειδικότερα, τις νέες γενιές πολιτών, ενώ οδήγησε σε εκτεταμένη ανεργία.

Οι νέοι άνω των 28 ετών, ‘πληρώνουν το μάρμαρο’ της οικονομικής κρίσης. Προτού, χαρακτηριστούν ως μία γενιά καταδικασμένη, θα πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και να μεριμνήσουμε γι’ αυτούς, ώστε να δικαιωθούν και να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Παράλληλα, θα μπορούσαμε, να υποστηρίξουμε πως το ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής των 28 ετών, το οποίο, ίδιο, υπήρχε και στις αντίστοιχες κι εντός του τρέχοντος έτους εκδοθείσες προκηρύξεις Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αντιτίθεται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας κι αναλογικότητας.

Στηρίζουμε, δε, την ανώτερη θέση, επικαλούμενοι και το γεγονός του ότι στην, περίπου, προ εικοσαετίας, αντίστοιχη, εκδοθείσα προκήρυξη, ως ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής είχε οριστεί το 32ο έτος, ενώ οι αντίστοιχες, ανά την Ευρώπη, το 35ο.

Ταυτόχρονα, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Π.Ε. Έβρου, παρατηρούμε ότι οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες χειροτέρεψαν μία ήδη υπάρχουσα ‘κατάσταση φυγής’ των νέων πολιτών, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.

Κοντολογίς, πιστεύουμε, πως το να δώσουμε την ευκαιρία και στους ‘μεγαλύτερους νέους’ να συμμετέχουν στην προκειμένη προκήρυξη, αποτελεί έναν ‘φάρο ελπίδας’ σε μία, εξόχως, αδικημένη γενιά· αυτή των σημερινών ‘30άρηδων’.

Σας καταθέτουμε την πραγματικότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι στον ακριτικό Έβρο και ζητούμε την επανεξέταση κι αναδιαμόρφωση του τελικού κειμένου της νέας προκήρυξης Συνοριοφυλάκων.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ