Μπορεί η παράσταση «Anamnesis» που διοργανώνει στις 3 Αυγούστου  ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης να διαφημίζεται ως «δωρεάν» και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και της «ΑΝΑΣΑ», το κόστος για τον Δήμο και επομένως για τους δημότες φτάνει τις 18.500 ευρώ!

Πιο αναλυτικά, η παράσταση ANAMNESIS είναι μια κατά τα άλλα αξιόλογη παράσταση χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου της χοροθεατρικής ομάδας QuasiStelar της  Αποστολίας  Παπαδαμάκη.  Επίσης,  θα συμμετέχει  ο  ηθοποιός  Γιάννης  Στάνκογλου  και  η  τραγουδίστρια  Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ παράλληλα θα δράσουν και παιδιά της Αλεξανδρούπολης που σπουδάζουν χορό στις σημαντικές καλλιτεχνικές σχολές της πόλης. Η  παράσταση  θα  πραγματοποιηθεί  στις  3  Αυγούστου,  θα  ξεκινήσει  στις 19:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Λόγω των μέτρων covid19, ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό το λόγο έχει συμφωνηθεί ότι η γενική πρόβα που θα γίνει στις 2 Αυγούστου θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Οι δαπάνες για την παράσταση είναι οι εξής:

ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (ένας ηθοποιός, μια τραγουδίστρια, δύο χορευτές, μια χορογράφος –σκηνοθέτης –χορεύτρια, ένας  μουσικός):  7.176,84€ συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών εισφορών .  

ΤΕΧΝΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΚΑΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  υπηρεσίες οργάνωσης  και εκτέλεσης  παραγωγής, υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων  και  δημοσιότητας, γραφιστικές υπηρεσίες, διοικητική και λογιστική υποστήριξη , 1.310,00€ με το Φ.Π.Α.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ οκτώ ατόμων3.182,00€ με το Φ.Π.Α.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ κοστούμια props 644,80€ με το Φ.Π.Α.

ΕΞΟΔΑ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ενοικίαση φωτιστικού  και  ηχητικού  εξοπλισμού, φωτογράφηση  και  βιντεοσκόπηση  παράστασης, τοποθέτηση  προσωπικού ασφαλείας, έκτακτα έξοδα 6.187,00€ με το Φ.Π.Α.

Το τελικό κόστος της παράστασης (δύο παραστάσεις ) είναι 18.500,00€ με το Φ.Π.Α.

Μετά από τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπέρ της έγκρισης της δαπάνης ψήφισαν οι Βασίλης Δέλκος, Θόδωρος Βουρδόλης, Δημήτρης Κολγιώνης, Γιώργος Πασσιάς. Κατά ψήφισαν από την παράταξη «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» Βαγγέλης Μυτιληνός και από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες οι κκ Γερακόπουλος και Λαμπάκης, ο οποίος πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα, επειδή η παραπάνω δαπάνη δεν είναι  συμβατή με  την δύσκολη  οικονομική εποχή που διανύουμε και πρέπει να διαφυλαχτεί το ποσό στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι το γνωστό «λούμπεν» σάιτ που άλλοτε διαρρήγνυε τα ιμάτια του για το κόστος συναυλιών όπως αυτή του Πάριου που διοργάνωνε η ΤΙΕΔΑ τώρα τσιμουδιά.

Λέτε να είναι λάτρης του χοροθεάτρου γιαυτο να σιωπά ή θα πάει στην παράσταση με μεταφραστή για να την καταλάβει