Υποσχέσεις Ζαμπούκη για την παραλιακή, σαν να μην είναι 3 χρόνια Δήμαρχος

Μία ανάρτηση γεμάτη υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου για την παραλιακή οδό, ανέβασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο facebook με τίτλο «Το βλέμμα στη θάλασσα». Οι εικόνες που ανέβηκαν και όσα περιγράφονται θυμίζουν προεκλογικό φυλλάδιο παράταξης που σίγουρα δεν διοικεί ήδη 3 χρόνια, αλλά που τώρα ετοιμάζει το πρόγραμμά της. 
Δείτε Αναλυτικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να στρέψει η πόλη το βλέμμα της, στο κυρίαρχο φυσικό της στοιχείο που είναι η θάλασσα, συνδυάζοντας δραστηριότητες και υποδομές. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου, σε λίγο καιρό οι πολίτες θα έχουν στη διάθεση τους προς χρήση, γωνιές του δημοσίου χώρου, που μέχρι τώρα προσπερνούσαν.  

Αρχικά η αναμόρφωση αφορά την Στροφή Εγνατία, χωρίς περιορισμούς και κάγκελα που διακόπτουν την οπτική επαφή με τη θάλασσα, αλλά με τεχνικές επεμβάσεις θα διευκολύνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα θα δοθεί λύση στις υπόγειες φθορές που προκαλεί το κύμα και αλλάζει την αισθητική το τοπίου.

Διαβάστε ακόμη  Θύματα βίας εκπαιδευτικοί της Κομοτηνής!

Με κλιμακωτές κατασκευές θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των πολιτών στην ακρογιαλιά και τα παλιά κάγκελα θα γίνουν “εσωτερική αγκαλιά”

Η στροφή Εγνατία, όπως τονίζει η Δημοτική Αρχή είναι ένα μόνο μικρό τμήμα των επεμβάσεων αφού σε δεύτερο χρόνο μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης, η παραλιακή από τη Στροφή Εγνατία θα συνεχίζεται με παραλιακό δρόμο για ποδηλάτες και περιπατητές μέχρι τη Νέα Χήλη.  

Κλείνοντας τη μοντέρνα κατά τα άλλα παρουσίαση της ανάπλασης της παραλιακής, με δημιουργικές κάρτες,  η Δημοτική Αρχή, μέμφει την αντιπολίτευση για άχρηστες κορώνες που κάνουν απλά φασαρία… και πως η θάλασσα στη Στροφή Εγνατία ..θα σβήσει τα σημάδια στην άμμο! 

Αναλυτικά ο σχεδιασμός της ανάπλασης :